Jump to content

kome i kako prijaviti liječnika opće prakse za nemar?


skaramush

Preporučene objave

Molila bih nekoga da me savjetuje kako da sastavim prijavu kojom želim prijaviti liječnika opće prakse zbog nemara i bezobrazluka.Naime, radi se o ovom: Mojoj je baki pozlilo i pozvali smo hitnu pomoć. Liječniku koji je došao objasnili smo sve što se događalo i naveli mu čudne simptome koje je imala. Ne znam koliko je on opće slušao što smo mu govorili, nije se potrudio čak niti napraviti osnovno:izmjeriti tlak i otkucaje srca (iako smo mu striktno naveli da ima jako visok tlak i abnormalne otkucaje srca), čak je ignorirao i to kada smo mu rekli da je počela raditi čudne pokrete i da je potpuno ukočena. Rekao je da je malo anemična i neka napravi krvnu sliku kada će imati vremena i da nema razloga za paniku, a još manje za bolnicu. Četiri sata poslije toga imala je neku vrstu udara, te smo ovaj put otišli u dom zdravlja po pomoć, na što je isti liječnik bezobrazno upitao što opet želimo i je li opet imala jedan od "udara", no ipak smo uspjeli u tome da je pošalje u bolnicu. Tamo je istog trena hospitalizirana i doktorica nam je rekla da je stanje ozbiljno te treba ustanoviti o čemu se točno radi, a da je to trebalo napraviti i prije nego je došlo do ovakvog stanja. Ovo nije prvi bezobrazluk liječnika, ali sve vrijeme sam se suzdržavala da ga ne prijavim i sada mi je dosta. Da li mi netko može reći od koga da krenem točno? Živim u Čazmi, a ravnatelj doma zdravlj je u Bjelovaru. Razmišljala sam poslati isto pismo i njemu i ministarstvu, pa ako treba i novinama.spremna sam na ama baš sve i svjesna sam da neće biti nekih velikih rezultata od toga svega, ali jednostavno ne želim prijeći preko toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušajte sa Kaznenom prijavom Državnom odvjetništvu, s time da će u konkretnom slučaju biti potrebno dokazati da je zbog liječničkog nemara kod Vaše bake nastupilo oštećenje zdravlja. Iako postoji mogućnost inspekcijskog nadzora od strane MZSS-a, kao i disciplinskog od strane Hrvatske liječničke komore, ova tijela često djeluju po principu kastinske solidarnosti i rijetko nalaze povredu na strani liječnika. Isto tako tu nema takve pravne izvjesnosti kao one koju garantira eventualni kazneni, pa onda i građanski postupak protiv odgovornog liječnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija