Jump to content

Prekid bolovanja i ponovo bolovanje - poslodavac


smokvinlist

Preporučene objave

Evo ovdje se većinom napadaju poslodavci pa da ja idem sa jednim kontra primjerom.

 

Radnik je dobio bolovanje. Šifra je ako se ne varam M54 ili tako nešto (bol u leđima). Nakon 14 dana bi trebao ići na liječničku komisiju ili kako se to već zove (tako je barem po zakonskom normativu za tu šifru bolesti).

 

Nakon 14tog dana doktorica mu prekine bolovanje, i nakon jednog dana mu ponovo otvori. Naravno taj jedan dan, radnik se nije pojavio na poslu već nakon par dana dobio doznake za zatvaranje bolovanja i ponovog otvaranja nakon jednog dana.

 

Meni je jasno da radnik simulira navedenu bolest i zbog čega je doktorica to učinila no on je opet donio doznake na temelju koji mu poslodavac više-manje ne smije dati otkaz.

 

Što poslodavac u tom slučaju može učiniti? Može li uopće što učiniti ili jednostavno mora trpiti štetu i isplaćivati radniku plaću iako je evidentno da se iskorištava zakon odnosno rupe u njemu.

 

Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

doktoricu možete prijaviti ministarstvu zdravstva, radniku možete dati otkaz ugovora o radu, samo što mu otkazni rok ne teče za vrijeme bolovanja, nego tek kada ga zaključi.

To i jesu jako osjetljive kategorije, svugdje ima zlouporaba pa i u tom području. Mislim da se ne napadaju poslodavci nego se eto, puno češće javljaju radnici jer su im prava povrijeđena/ugrožena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija