Jump to content

Regres


mile1984

Preporučene objave

Ovako iz osobnog iskustva. Radila sam u HZZO dva mjeseca, kada je isplaćivan regres i ja sam ga isto tada dobila, iako sam mjesec dana kasnije prešla kod drugog poslodavca. Za svaki slučaj, pročitajte Vaš Kolektivni ugovor, možda je isplata regresa vezana za ispunjenje nekih uvjeta. Kolektivni ugovor možete dobiti u Vašoj pravnoj službi, a može se pronaći i na stranicama NN.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je riječ o državnoj službi, krajem prošlog tjedna nastavilo se s isplatom, koliko mi je poznato prosvjetari su dobili među zadnjima. Vlada nije dirala u ovogodišnji regres, tako da će sigurno biti isplaćen i nema povrata već isplaćenog novca. :-D

Ako se radi o privatnoj firmi, onda je to isključivo volja Vašeg poslodavca hoće li ili neće isplatiti. Regres nije zakonska obveza poslodavca, no to pravo i obveza se može predvidjeti kolektivnim ugovorom. No, kao i svugdje, o poslodavcu ovisi hoće li ga poštivati ili ne :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav svima iz ove rasprave o regresu.

 

Dakle Vi koji ste na buđetu, dakle koje plačamo mi koji radimo u privredi, Vas mući da li ćete dobiti regres, nakon 2 mj. rada; 6 mjeseci rada?! Nemrem verovat!

Ja znam da Vi imate prava, male plaće i bla...bla. Ali kaj je s namakoje spominje "valeri" koji ovisimo o volji poslodavca??? U 99,9 % slučajeva poslodavac bi puko od smijeha da ga tražiš regres:smijeh: Kad dođe vrijeme okomisplate plaće bolje da ga se kloniš.Godišnji sa 30g staža 20 radnih dana (VSS) Kad trebaš na godišnji imaš osječaj, kad ga vidiš da te gleda ko da si mu nešto ukrao. Dakle mi smo kaj se tiće regresa u položaju prema Vama u kakvom su ljudi crne boje kože bili prema bijelcima u SAD-u prije 100 g.

Kaj vi mislite o tome? O tom "zakonu--ljudskim pravima -Ustavu- moralu i inim stvarima" :-?

 

Možda ovo i nije rasprava za ovu stranicu? Ali nisam mogao izdržati.

 

Pozdravljam Vas i čudim se.:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Cigo1, pozdrav i tebi! Tko kaže kao prvo da smo mi svi na državnom proračunu, a tko da mislimo da je u redu Vaša situacija? Kao drugo ,ako su svi u mojoj firmi dobili regres zar mislite da bih ja trebala šutjeti ako meni kažu da nemam pravo, a imam?! E pa zato što šutimo zato nam tak i je. Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još draža 1 mimi.

 

Hajde pročitajte još jednom moj tekst od prije. Što piše tamo, u prvoj rečenici? Dakle ako pažljivo pročitate taj tekst vidjet ćete kome sam se ja zapravo obratio i zašto sam ljut. Naravno da se trebate boriti za svoje pravo po osnivi rada. Svi se trebamo boriti. I ja se borim. Meni je drago da vi smatrate da i mi iz malih firmi trebamo imati ista prava kao i ostali. No nažalost ,nemamo. Naravno za to niste krivi Vi.Netko jest.

I znamo tko je to. Zakonodavac. I kaj sad ?Kak bute Vi meni pomogli? A hočete. I kak bum ja sam sebi i "mojim djelatnicima" iz malih firmi pomogel? Kaj da napišem Šeksu pismo kak to ni uredu jer on je tam potpisal Zakon o radu.

Osnovni je problem u tome da kad vidimo da neko kopa po smeću masa nas okrene glavu da nebi susrela taj pogled čovjeka sa

"ruba". Malo nas je sram....al ipak je nama dobro. Pa odemo zadovoljni jer po smeću ne kopamo mi. Dakle otuđili smo se jedni od drugih. Mislimo samo na sebe. Nikoga nije briga za drugoga.U osnovi nismo puno bolji od onih koji nas iskorištavaju. Pštenje je nestalo: Pošten odnos prema radu. Poštena nagrada za rad. I pravica.

Kužite Vi mene?

Lijepo Vas pozdravljam i želim da dobite svoj regres. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav,

 

zanima mae da li imam pravo na regres, naime u školi sam radila bez dana godišnjeg od sredine 11mj prošle godine s krajem nastavne godine zamolila sam ravnatelja za sporazumni prekid radnog odnosa zaključno s 15.6., a 17.6. sam se zaposlila na fakultetu. škola mi je umjesto toga da se godišnji prenosi kod novog poslodavca po novom zakonu dala 10 plaćenih radnih dana godišnjeg. zanima me dali imam pravo na isplatu regresa.

 

zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da neću jer sam se zaposlila tu tek 17.6. i nisam koristila ništa godišnjeg, mislim i da ne mogu, jer mislim da ima neki zakon da se 6 mj. od početka radnog odnosa ne može ići na godišnji?

ispada da mi je regres za ovu godinu propao jer se u školstvu regres isplačuje krajem 7 mj :(

jedino da možda pitam na fakultetu jel bi mi htjeli dat jedan dan godišnjeg sad u 7 mj., ako uopće mogu zbog toga zakona o tih prvih 6 mj., pa da onda eventualno imam pravo na regres?

anamih je napisao:

Ne, jer za regres morate imati odluku o korištenju godišnjeg odmora, a ne odluku o isplati naknade za neiskorišteni GO. Dobit ćete ga na fakultetu, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija