Jump to content

Mirovanje staža do dijetetove treće godine života - Molim pomoć HITNO!


krisL

Preporučene objave

Imam bebu staru 10 mj, 22.09. bih trebala početi raditi! Suprug i ja smo odlučili da ću ostati doma neplaćeno do treće dijetetove godine života!

Javila sam u firmu o svojim planovima! Voditelj odjela mi je rekao da od 01.09. počinje otpuštanje velikog broja radnika i da dobro razmislim, da se ne bi desilo da dobim otkaz! Te mi je predložio da nakon kraja porodiljnog uzmem godišnji, a zatim da se nekoliko mjeseci povlačim po bolovanjima, dok se ne riješi ta situacija u firmi! A zatim da zatražim mirovanje staža! I da, on misli da kao majka samo jednog dijeteta u ovakvoj situaciji nisam pravno zaštićena!

Meni se čini da ako se tako budem vukla po bolovanjima tek onda mogu dobiti otkaz!

Na internetu sam pročitala da se zahtijev za mirovanje staža mora podnijeti najkasnije mjesec dana prije isteka porodiljnog, znači, tu bih zakasnila!

 

Ja smatram da baš idem na ruku firmi, dvije godine neće ništa morati plačati za mene, a kada se vratim već bi mogla proći ova kriza i sve bi moglo biti ok! (inače radim u državnoj firmi)

 

Nakon svega ovoga ja bih i dalje ostala sa svojom bebom!

Zanima me kako sam u ovakvoj situaciji pravno zaštićena i što mi je najbolje činiti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste zaposleni na neodređeno, ne može vam bez opravdanog razloga dati otkaz, bar koliko ja znam. Eventualno ako dođe do ukidanja radnog mjesta, a tada bi dobili otkaz radili vi ili bili na neplaćenom. Što se tiče bolovanja, s tim se ne bih baš poigravala. Ako niste znali, u zadnje vrijeme su česte inspekcije od strane hzzo-a... Više od ovoga nažalost ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija