Jump to content

Tužba za zlostavljanje, molim pomoć !!!


branitelj91

Preporučene objave

Poštovani skupe, prvo da vas lijepo pozdravim.

 

Imam jedno pitanje i prilično je kompleksno.

 

Moja supruga, (s kojom sam vjenčan tek nepunu godinu i koja je više od 4 mjeseca provela u Kanadi, a iz koje je došla da bi se vjenčali), me je tužila za zlostavljanje. Prema obiteljskom zakonu ja sam izveden pred prekršajnog suca, (sutkinje), koja je zbog toga jer se radilo o zbilja nekakvim minornim stvarima mene kaznila sa 340 kn kazne.

 

Sve je u osnovi ispalo iz jedne svađe.

 

No ja več neko vrijeme trpim prave drame sa svojom suprugom i odlučio sam to prekinuti. Mislim da je bolje i za mene i za nju. No na sam spomen razvoda ona vadi bibliju, izvlači kojekakve zaključke i praktički me ucjenjuje.

Zadnje što je napravila je da je ušla u moj mailbox, (ja u tom trenutku nisam bio kod kuće, jer radim van Splita di inaće stojim), te je pročitala neke moje poslovne, službene i privatne korespondencije.

Naravno, (to mi je razumiljivo), se odmah uznemirila i sada mi već dva dana stvara probleme oko tih mailova.

Sumnjajuči da ona ulazi u moj mail, ja sam zamolio jednog kolegu po poslu koji nije iz Hrvatske za fiktivnu korespondenciju kako bih se uvjerio u to što sam sumnjao.

Ona je, naravno otvorila i taj mail i pročitala sadržaj tog mail-a te je odmah krenila salva pogrda i svih drugih gadarija. Osim toga je spominjala kako će s tim mailom otići na policiju.

 

Sadržaj maila nije posebno bitan, bitno je to da je u istom mailu bila jedna rasprava o nekakvom naoružanju kojeg je posjedova UN u Hrvatskoj, (ja sam inaće zaposlen u MORH-u),

a na dnu maila je stajalo da razmišljam o razvodu, (nije u istom kontekstu stajalo sa oružjem).

 

Naravno, ona je zagrizla i sada mi stvara probleme, te mi pod nos nabacuje svakakve stvari, (nekad i imaju osnova poput tog zbog čega sam bio kažnjen , a što sam rekao na način kako nisam trebao), a neke je izmislila.

 

Molim vas pomozite jer sam očajan. Što da radim s takvom ženom i kome da se obratim, jer je ona državljanka Kanade i ako je tužim za bilo što izgubit će skrbništvo nad maloljetnim sinom a to mi nije cilj. Samo se želim izvuči iz problema kojeg mi stvara.

 

 

:-(:-(:-(:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se bračnom savjetovalištu. Takva s. imaju zakonsku platformu za rad temeljem obiteljskog zakona iz 2003.g. Vjerojatno u novije vrijeme postoje i u naravi, i to kao privatne službe koje imaju dopuštenje nadležnih tijela za obavljanje takvih usluga.

 

U postupku eventualnog brakorazvoda, sud na prvom ročištu donosi rješenje o upućivanju na postupak posredovanja (mirenja) koji postupak se povjerava nadležnom centru za socijalnu skrb. U slučaju da supružnici imaju mldb. dijete, takvo posredovanje (mirenje) je obvezno. Socijalni radnik ali i specijalist psiholog dio su miriteljskog tima- oni uzimaju anamnazu, pokušavaju utvrditi razloge poremećaja bračnih odnosa te pomoći strankama ukoliko postoji određena mogućnost opstanka braka. To se ponajviše čini radi interesa samog djeteta. Ukoliko mirenje uspije, posljedica je obustavljanje postupka za razvod braka.

 

Vaše pitanje nije sasvim u sferi prava odnosno pravne struke.( posebno s obzirom na međuljudske odnose sa suprugom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi više nego uputno se ne oslanjati na pomoć timova czss-a tijekom eventualnog razvoda a glede uočavanja mogućnosti opstanka braka, jer se to u praksi jednostavno- ne događa.

Zanimljivi su naši forumaški primjeri iz baš pripadajućeg czss-a prema spomenutom gradu kada se mirenje i posredovanje zbiva u ev. 45 minuta, a obiteljski team pri tom ponekad čini jedna (komada: 1) osoba pravne struke pa se tako uspiju obaviti poslovi i pravnika i psihologa i soc. radnika.

:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od CZSS uglavnom nikakve koristi u vašem slučaju. Taj u Splitu je na izrazito lošem glasu.

 

Kako opisujete ponašanje supruge, ona je psihički nestabilna - dobro bi joj došla stručna pomoć (vjerojatno i vama, iz drugog razloga). Pokušajte ju nagovoriti na obiteljsku terapiju kod psihijatra, iako sumnjam da će pristati; za nju ste vi jedini krivac za sve.

 

U jednom budite načisto - to što vam supruga radi je psihičko zlostavljanje, a čitanje tuđih mailova je i protuzakonito.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Od CZSS uglavnom nikakve koristi u vašem slučaju. Taj u Splitu je na izrazito lošem glasu.

 

Kako opisujete ponašanje supruge, ona je psihički nestabilna - dobro bi joj došla stručna pomoć (vjerojatno i vama, iz drugog razloga). Pokušajte ju nagovoriti na obiteljsku terapiju kod psihijatra, iako sumnjam da će pristati; za nju ste vi jedini krivac za sve.

 

U jednom budite načisto - to što vam supruga radi je psihičko zlostavljanje, a čitanje tuđih mailova je i protuzakonito.

 

sve kako je rečeno stoji.

 

dodala bih:

 

istina da je čitanje tuđih mail-ova protuzakonito, ali istina je da se u životu tuđi mailovi, tuđi dnevnici, kompletno tuđi životi, kntroliraju. na radnom mjestu i sve dalje...

 

u problematično doba puberteta moje kćerke često sam o tome pričala sa drugim majkama, pa i psihologinjom. mnoge majke su kriomice čitale dnevnike, mail-ove, a jedna majka psiholog je rekla - nisam nikad pročitala dnevnik kćerke, ali ne znam da li zato što sam bila jaka, ili zato što sam se bojala što ću tamo naći.

 

svakako da nije u redu to sve što supruga radi. ali mnogo toga u braku i životu nije u redu. stvar je u tome hoćemo li ili ne potruditi se da život učinimo bolji što je u interesu sviju, a to između ostalog znači i popraviti sebe, ili otići drugim novim putem, vjerujući da će biti bolje, a nikada nije bolje jer ne možemo pobjeći sami od sebe.

 

mislim da vam oboje treba stručna pomoć psihologa i psihijatra. tek nakon toga donesite odluke o svom daljnjem životu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Hvala lijepa na savjetima.

 

U svakom slučaju nisam samo ovdje dobio savjet za odlazak u bračno savjetovalište, i iči ću.

 

Novi razvoj događaja sa mojom suprugom se razvija po njenom vjerovanju u pozitivnom pravcu, no novija saznanja, (a nisu rezultat mojeg "čeprkanja", čaćkanja po njezinim privatnim stvarima niti su plod moje bilo kakve aktivnosti koja bi se protumačila kao čin ljubomore odnosno nićeg sličnog tome), vode prema mogućem razvodu ako se to pitanje ne riješi razgovorom kojeg tek trebam napraviti sa svojom suprugom. Vjerovatno će to biti jedan od mučnijih trenutaka u mom životu, nesumnjivo i njoj, no to je jednostavno činjenica koju trebamo proći.

 

Hvala vam svima skupa lijepo na savjetima.

 

L.P.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pri razgovoru se čuvajte povišenog tona i grubih riječi. Pokažite dobru volju u svakom trenutku i ne dajte se isprovocirati. Pokazivanje dobre volje ne znači pristajanje na nešto na što ne želite pristati, već pažljivo slušanje i civilizirani razgovor. Ne očekujte puno niti od centra niti savjetovališta, uzdajte se u sebe, i, ako si ga možete priuštiti, u daljem tijeku u dobroga odvjetnika. Nemojte se baviti majkom već isključivo interesom djeteta, i nemojte upasti u zamku uzajamnog optuživanja. Ispričavam se ako ovo izgleda kao patroniziranje, ali ne znam kako vam drukčije pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija