Jump to content

Zasnivanje pretpaltničkog odnosa- trgovačko društvo


pollentia

Preporučene objave

Molio bih Vas ovim putem ako ste u mogućnosti da mi odgovorite u svezi mog upita! Zasnivanje pretplatničkog odnosa trgovačkog društva kod mobilnog operatera 1999 godine a koristili su poslovni partneri iz inozemstva koji su napravili trošak u iznosu od 15.000,00 kn koji nisu do danas podmirili. Trgovački sud 2000 godine donosi rješenje da se obustavljaju i ukidaju prodvedene ovršne radnje a 2004 godine povukao prijedlog za ovrhu u cijelosti na ime trgovačkog društva i odbija se prijedlog ODO kao neosnovan zbog kaznenog djela iz članka 224 Kaznenog zakona stavak 4 u svezi sa stavkom 1. Kaznenog djela. Vrhovni sud 2006 obaviještava o kaznenom predmetu da je ustupljen drugom nadležnom sudu koji će provesti kazneni postupak. Pošto nisam prisustvovao raspravama a o tome obavijestio sud taj isti sud bez moje prisutnosti donosi presudu 2008 godine citiram: kao odgovorna osoba u pravnoj osobi sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za to pravnu osobu lažnim prikazivanjem činjenica doveo nekoga u zabludu i time naveo da na štetu svoje imovine nešto učini čime je počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa i poslovanju- prijevarom u gospodarskom poslovanju- opisano i kažnjivo po čl.293. st. 1. Kaznenog zakona izriče kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci te se temeljem čl.67 KZ-a primjenjuje uvjetna osuda tako da se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo a na temelju čl.132. st. ZKP-a dužan je oštećenom nadoknaditi štetu u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti presude. Temeljem čl.442. stavak 3.ZKP-a presuda ne sadrži obrazloženje. Uložena žalba 2008 godine a 2009 odbija se moja žalba kao neosnovana te potvrđuje prvostupanjska presuda a Županijsko državno odvjetništvo smatra da je prvostupanjska presuda pravilno donesena i na zakonu osnovana te se žalba okrivljenoga kao neosnovana odbija! Ne osjećam se krivim i nisam napravio taj račun već moji poslovni ino-partneri, što mi je sada činiti da li moram platiti dug koji nisam napravio a ti isti poslovni partneri ostali su mi dužni pozamašni iznos iako sam podnio tužbu 2000 godine do danas nisu podmirili! Ako moram platiti da li mogu plaćati obroćno pošto sredstava nemam platiti jednokratno i da li je nastupila zastara! Molim Vas za konkretan odgovor što mogu učiniti kako ne bih platio svoju naivnost!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ipak moram platiti svoju naivnost! Samo mi nije jasno kako se može suditi dva puta za isto djelo u jednom oslobođen optužbi i ukidaju se sve radnje i tužba se povlači u cijelosti a u drugom presuda- uvjetna osuda(kazna zatvora u trajanju šest mjeseci) u roku jedne godine ne počini kazneno dijelo plus naknada štete u roku 15 dana od dana pravomočnosti! Pošto je potvrđena prvostupanjska presuda travanj 2008 to znači da mi je uvijet "prošao" kako sada dogovoriti otplatu dugovanja? Hvala na odgovoru i savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija