Jump to content

psihoza


alenmat

Preporučene objave

kao i mnogi nisam se nadao da ću morati biti u ovakvoj situaciji,naime radi se o sljedećem,u kratkim crtama.

sa suprugom sam u braku već 14g,zajedno 20,prevarila me više puta s različitim osobama,na dan kada mi je priznala nevjeru završila je na psihijatriji-akutna psihoza to je bilo prije godinu i pol,pod tabletama je bila godinu dana bilo je jako mučno i meni i našoj djeci,stariji sin mi ima 12,a mlađi 6,5,nalaze se u stresnoj situaciji i veoma osjetljivoj.dva mjeseca nakon što je supruga prestala koristiti tablete-riset ponovo je "pukla" izvela mi je šou pred djecom da ne navodim kako je bilo uglavnom moj stariji sin ne želi više imati kontakt s majkom koja se trenutno nalazi na psihijatriji,mlađi ju podsjeća na osobu s kojom bi htjela biti i ima sexulane maštarije,pa ga ne može gledati i traži od mene da ga maknem od nje ,ja kao njezin suprug ne mogu više tolerirati njezine ispade i ponašanja,moram napomenuti da se svo vrijeme gotovo nikako nije brinula o djeci,sva brga je bila na meni.Pitanje:da bih zaštito djecu, koje su mi šanse da oni pripadnu meni u brakorazvodnoj parnici do koje će vjerojatno doći je od sporazuma neće biti ništa obzirom da ona to ne želi a i ne vlada sobom.

Molim vas pomozite!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi sada svakako najprije trebate odlučiti da li ćete ići sa brakorazvodnom parnicom ili ćete ostati uz suprugu i pomoći joj da zajedno prebrodite probleme.

 

Ukoliko se odlučite da želite razvrgnuti brak i zaštiti svoju djecu predlažem Vam da svakako odete do nadležnog centra i obavijestite ih o situaciji u kojoj se nalazite, kakvi su Vaši stavovi te što želite za svoju djecu. U kontaktima sa czss svakako Vam preporučam da o svemu vodite pismeni trag i to sve što ćete navesti im napišite i tražite da Vam jedan primjerak ovjere za Vas. Kopirajte medicinsku dokumentaciju Vaše supruge i priložite zajedno. I svakako na sud sa svim tim

 

svu svoju pažnju poklonite djeci jer ona su uvijek ta koja trpe zbog naših postupaka.Razgovarajte sa njima (već su dovoljno veliki), saznajte što oni o svemu misle pa prema tome i okrenite novu stranicu u svom životu.

 

Želim Vam puno sreće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega moram se zahvaliti na ovako brzom odgovoru,koji moram priznati nisam tako brzo očekivao.

Naime problem mi je veoma jasan ali prvenstveno bih volio znati,što mi je ujedno i glavna preokupacija;da ponovim

koje su mi šanse obzirom na situaciju; da djeca budu dodijeljena meni ako se odlučim na brakorazvodnu parnicu,naime ona su mi jedina preokupacija i jedini razlog zbog čega se nisam puno ranije odlučio na takav korak iako sam o tome razmišljao ali bilo me je strah da ih ne izgubim pošto smatram,a mislim da je to i opće poznata stvar da je czss gotovo uvijek,ako ne i uvijek na majčinoj strani,a što se suda tiče znate i sami da se tamo ne dokazuje ničija krivnja već samo tko je podobniji roditelj,a sve ostalo se svodi na moju riječ protiv njezine,koliko mi je poznato sud u pravilu najčešće u obzir uzima mišljenje czss,stoga ponavljam pitanje koliko mi njezina psihoza ide u prilog odnosno kolike su mi šanse da djeca pripadnu meni.Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam siguran koliko za vašu djecu može nešto značiti to što bi vam netko rekao da su vaše šanse za povjeravanje djece na zajednički život, veće odnosno manje. Vi kao roditelj dužni ste zaštititi svoju djecu, a iz ovoga svega što ste napisali vidljivo je da postoje razlozi da se o svemu obavijeste nadležne institucije. I kao što je već rečeno na vama je samo da izaberete put kojim ćete to i učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad bi ključna riječ u vašem pitanju bila "psihoza" vaš život i vaše odluke bile bi jednostavne. Nažalost bojim se da se radi samo o "prolaznim sa stresom povezanim paranoidnim idejama ili ozbiljnim simptomima disocijacije"

u sklopu tipične kliničke slike BPD-a. ( kriterij 9 za dijagnozu)

 

Ni vašoj djeci ni vama nema pomoći niti od zdravstvenog niti od pravnog sustava, ukoliko je moja pretpostavka točna....

 

krenite od toga da ste NON, i da vama i djeci prijeti ogromna opasnost, pogotovo ukoliko budete pokušali riješiti situaciju slušajući "zdravorazumske", pravne i druge savjete. Koncentrirajte se na odnos borderline - nonborderline i razriješite odlučno ono što se naziva "non-dilemma"

 

(http://www.borderlinepersonalitytoday.com/main/stringer.htm)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mišljenju stručnjaka, to što roditelj ima psihozu ne mora bitno umanjiti roditeljske sposobnosti te osobe, posebice ako je pod liječničkom kontrolom i redovito uzima lijekove. Upravo su jednu odgojiteljicu s tom dijagnozom vratili na posao u grupu s 30-ero djece.

 

Ono zbog čega se roditelj može smatrati manje podobnim ili nepodobnim za izvršavanje roditeljske skrbi, je konkretno ponašanje u konkretnim situacijama.

 

Naravno da sve ovo stavlja i djecu i Vas u veliku kušnju, no ako ste uvjereni da je za djecu bolje da su s Vama a da s majkom imaju npr. nadzirane kontakte zbog njezine psihičke nestabilnosti, i ako ste u sebe zavirili i sigurni ste da se skrbite za interese djece, a ne bavite osvećivanjem supruzi, borite se. Vjerojatno će borba biti dugotrajna, imat ćete sve institucije protiv sebe, čak će i psihijatri koji su postavili dijagnozu tvrditi da djeca trebaju ostati s majkom. Oboružajte se strpljenjem, odlučnošću, i ako ih imate, novcima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima tu dosta toga nejasnog..na dan kad vam je rpriznala nevjeru završila na psihijatriji..mislim da su stvari činjenično takve da bi vi trebali završiti na psihijatriji..

kažete varala vas godinama s više osoba ..imate li za to dokaze..i što s epo tom pitanju učinili..čekali da ona prizan..

Dajte nemojte ..priče za malu djecu.

Sad tražite tu savjte kako joj oduzeti djecu na temelju njene psihoze,a ne na temelju toga što Vas je varala tj nemoralno se ponašala,zanemarivala.

Sve u svemu ja vam ništa ne vjerujem i sumnjam da će Vam itko normalan povjerovati.

Dobronamjeran savjet ,pomozite supruzi,volite ju i čuvajte vaš brak tako ćete i djeci najviše pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No, čovjek je tražio savjet. Ostrašćenost, cinizam i svadljiv ton mu ne pomažu.

Psihički bolesnik u obitelji je težak problem. Cijelo okruženje strada, a bolesniku je sve gore, faze remisije su sve kraće, a ako se ne liječi, bolest eskalira. Zato je potrebna liječnička briga i pomoć obitelji. Isto kao što netko može biti bolestan i trebati njegu i razumijevanje, netko drugi može nemati snage nositi se s tim, a istodobno skrbiti za malodobnu djecu i štititi ih. Bar jedan roditelj mora sačuvati mir i zdrav razum. Svatko sam najbolje zna preko koje granice se više ne može uspješno nositi s problemom i mora se prema tome ravnati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka vam čast ljudi puno ste mi pomogli uvijek je dobro čuti različita mišljenja hvala svima od srca na različitim mišljenjima.

Ali svejedno da pojasnim nikome ja ne želim oduzeti djecu,koliko su njena toliko su i moja.Što se tiče nevjere s njezine strane dokaza imam jer se radi o osobi s kojom usko surađujem na poslu,a to joj je ujedno i šef.Za njezinu nevjeru nisam znao do onog dana kad mi ju je priznala i "pukla"dva dana nakon toga,poduzeo sam to da sam prešao preko toga ponajviše radi djece i sve je bilo u redu do prije neki dan kad je opet "pukla" ok. i sad bih se borio s tim da ne primječujem da je to na određeni način počelo utjecati na starijeg sina pa sam na ovaj način pokušao pronaći savjet kako dalje,molim da se uzme u obzir i to da je teško u nekoliko rečenica sve pojasniti ima toga još...

Što se tiče mene ja jesam fajter i mogu se boriti još ali ne radi se o meni...

Diksi hvala na mišljenju ali i sami kažete da sam ja trebao završiti na psihijatriji a ne ona ja nisam dobio priliku niti da se ljutim.Djeca neznaju ništa o preljubu stariji je skužio sada i to preko nje ja im nisam ništa rekao.I moje pitanje vama kako da pomognem osobi tako da ju volim i čuvam,a paralelno s tim ona pred mlađim djetetom kaže da ga maknem jer ju podsjeća na određenu osobu s kojom ima perverzne maštarije ok. bolesna je ja to znam ali nezna dijete i u tome je sva bit problemma za koji koliko ja vidim je jako teško dokaziv jer se sve svodi na rekla kazala.Ispravite me ako griješim.P.S.hvala bartleby :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija