Jump to content

liječenje psihičkih oboljenja branitelja


Forrester

Preporučene objave

Imam pitanje.Liječim se npr.,kontinuirano psihijatrijski (F43.1)ambulantno i bolnički na psihijatrijskom odjelu bolnice u Đakovu.U međuvremenu se počnem paralelno tj.istovremeno liječiti psihijatrijski u Osijeku.Oni to ne znaju,pretpostavljam.Da li ja to mogu reći ili bih tu mogaao imati i nekakvih problema? Pitanje je hipotetsko?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih rekao da je hipotetsko!Jest da psihići ne vole da ideš kod drugog psihića,ali ti to ne može nitko uskratiti,čak dapače.(usput,psiholozi se teže podnose,ne znam zašto)Moguće da su nalazi malo različiti,pa se obje strane korigiraju u tome.Pošto si iz Đakova ne bilo loše 2-3 puta godišnje javiti se u reg.centar za PTSP osijek(dvorište očne bolnice)jer za razliku od Đakova i Vinkovaca nalazi imaju veću težinu,zato što je to ipak regionalni centar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam samo jedan nalaz regionalnog centra iz osijeka od 03.01.2007.god.inače se liječim kontinuirano u vinkovcima od 2005.god.nikad mi nitko nije sugerirao da bih trebao češče tražiti mišljenje regionalnog centra,ima li nekakav broj telefona od njih,treba li se naručiti,koliko se sječam prije sam morao iči vrlo rano ujutro prvim jutarnjim busom u centru sa bio oko 6 sati i već je bila puna čekaona a sestra je došla u 7 ili 7i30 sati i ne sječam se baš točno i pokupila uputnice načekao sam se dok nisam došao na red da li je i sada tako ili se što promjenilo, spremam se na obnovu postupka sada u 9.mjesecu pa ako netko može pomći savjetom ili informacijom unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nalazi Reg.centra su vrlo važni,odnosno njihov kontinuitet.Nama su doduše jako davno rekli da se godišnje najmanje 2 puta moramo javiti tamo,a poželjno je 3-4 puta godišnje.Na svakom kontr.nalazu piše kontrola tada i tada,no dovoljno je tri do četiri puta godišnje.Sve je ostalo kao i prije(gužve ,naručivanja i sl.),a broj Reg.centar za PTSP,Osijek je 031/211-752.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne ,ali ti je zamoli da ti napravi.Kaži da ideš na obnovu postupka,pa nek ti složi konntrolni pregled kao obradu.Ona zna šta treba.Ponesi svu dokumentaciju od ptsp-a da ima uvid u tvoje stanje.Također ponesi i mišljenje-obradu psihologa zbog cjelokupnog uvida.Nekad dok je radila Marijana Braš moglo se tako.Ti probaj,pa ako prođe-prođe,odnosno ako nema velike gužve,vjerujem da će ti to napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma bio sam ja na vještaćenju u 2.mj.ove god. i nisam dobio ništa,iako imam sudjelovanje u ratu 5 god.,status rvi,status dragovoljca, kontinuirano psihijatrijsko i psihologijsko praćenje,nekoliko dnevnih bolnica, na bolovanju 2,5 god. i to 100% plačeno jer se bolest priznaje kao posljedica sudjelovanja u dom. ratu zaposlen u drvnoj ind. koja je u banani i vještak mi je bio rekao da me šalje u mirovinu,kad sam nakon mjesec dana dobio rješenje ne malo sam se iznenadio kad sam vidio da je majstor lagao a žalbu sam morao napraviti jer je to bio uvjet od pov. na socijalnom za produženje bolovanja pošto rješavanje žalbe dugo traje a i strah me kakav će biti ishod odlučio sam kroz mjesec dana povući žalbu i napraviti obn. postupka,a da je malo nezgodno vrijeme to znam i čini mi se da će to i potrajati ni sam ne znam što bi bilo najpametnije napraviti, probaću ovako pa što bude... javim kako sam prošao čim ovo prodje, poz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

stiglo rješenje žalbe koja je odbijena malo me iznenadilo jer sam je htio povući i raditi obnovu postupka, juče bio na liječnićkom povjerenstvu i produžili mi bolovanje te zatražili ponovnu obradu jer je prošlo već sedam mjeseci od zadnjeg vještačenja ne znam ni sam što sad očekivati več sam gotovo tri godine na bolovanju i polako gubim strpljenje ali nema druge nego čekati strpljen spašen neko reče...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

dobio poziv za vještaćenje preostale radne sposobnosti(4.put)ukojem između ostalog stoji ponjeti: obrazac 2 IN (opis poslova)-popunjen u dva primjerka (ako ga niste predali),ovaj obrazac sam predao dva puta,poslijednji put su mi tražili nadopunu dokumentacije jer nisam bio poslao taj obrazac misleći da nije potrebno jer sam ga već jednom predao sada za ovo vještaćenje opet nisam predao taj obrazac šta sada da radim,da li da vadim opet taj obrazac (opis posla) iako imaju već dva i u biti je to isto jer sam na bolovanju več 3 god.ili nema potrebe opet to vaditi ili se možda mora predati prilikom svakog vještačenja ili...molim ako netko zna da mi odgovri :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija