Jump to content

čija je imovina dok sud zasjeda?


ivicam

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Imam pitanje. Situacija je sljedeća: Nakon smrti bližnjeg pojavili su se neki "ljudi" s oporukom da je nasljeđe njihovo. (Radi se o pola kuće, druga pola je od ranije naša i vlasništvo nad tom polovinom nije upitno). Dakle pojavili su se s oporukom da je pokojnik ostavio njima svoju polovinu kuće. Mi smo naravno osporili valjanost oporuke i to je sada "na sudu" (proces je u tijeku). Oni su u međuvremenu provalili u kuću i sada su tamo (radi se o kući za odmor u kojoj je za života živio samo pokojnik). Pitanje je sljedeće: Imaju li oni pravo boraviti u kući dok je proces još u tijeku odnosno imam li ja pravo istjerati ih iz kuće (ponovno napomena pola kuće je moje a druga polovina je na sudu)

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi ste vlasnik i posjednik , pa imate pravo odmah ustati tužbom za smetanje posjeda i oslobođenje kuće od osoba i stvari ,i da sud zabrani svako daljnje uznemiravanje .Rok za podnošenje tužbe je 30 dana od izvršenja ili od saznanja za izvršenje provale i krađe .

Osim tužbe za smetanje posjeda treba prijaviti policiji , a i otići u Općinsko državno odvjetništvo i podnijeti kaznenu prijavu u zapisnik uz dokaz o vlasništvu polovice kuće i izvod iz katastra iz kojeg se vidi da ste registrirani kao posjednik .Provala u tuđi objekt jeste kazneno djelo .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija