Jump to content

bračna stečevina


jura62

Preporučene objave

Bog ljudi! Imam problem(a tko nema?!). Prvo fakti.Sa roditeljima sam potpisao Ugovor o doživotnom uzdržavanju prije 8 godina.Nažalost oboje su umrli u razmaku od 10 mjeseci, otac prije tri tjedna. Nakon 23 godine braka, supruga se "zaigrala" tako da sam svibnju ove godine pokrenuo sam brakorazvodnu parnicu,koja stupila na snagu u rujnu ove godine poslije očeve smrti. Ostavinska rasprava još nije bila. Supruga (bivša)ne želi da se iseli iz obiteljske kuće u kojoj smo živjeli sa mojim roditeljima koji su vlasnici iste. Njen je uvjet da joj dam od 300.000,00 do 500.000,00 kuna ili da joj kupim stan po njenom izboru.Obiteljska kuća i cijeli posjed vrijedi cca 50.000,00 eura. Imam dvoje djece jedno radi , a drugo je na studiju. Do sada sam financirao njeno školovanje pa ću tako i dalje, nije problem,kao i sve režije. Supruga(bivša) zaposlena.Djeca su u kući samnom i ne žele ići sa mamom. Pitanje: kako da je se riješim'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da obiteljska kuća nije bračna stečevina.Ugovor sam sačinio jer je bilo tada još aspiranata.Kako ostavinska rasprava još nije provedena ništa nije na mom imenu i prezimenu.Samo me zanima da bivša supruga što prije iseli na legalan način i da joj dadem "otpremninu", ali ne takovu kako ona zahtjeva. Tijekom braka ulagali "smo" u kuću i okućnicu. Za to posjedujem račune, ali nismo plaćali stanarinu.Kako izračunati kolika je to svota. Ona izjavljuje da je kao kućanica njeno prihodovanje 6.000,00 kuna plus njena plaća i da je ona uložila više, što naravno nije istina jer imam i imao sam cca 4 puta veću plaću od nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija