Jump to content

Kada u mirovinu?


Orbital

Preporučene objave

Gimnazijska profesorica u siječnju 2010. navršava 65 godina te je dobila različita tumačenja o tome kada mora u mirovinu. Škola u kojoj je zaposlena ima naputak od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prema kojemu bi morala u mirovinu odmah nakon rođendana. HZMO tvrdi drugačije. Po njihovom tumačenju, osoba mora u mirovinu u kalendarskoj godini u kojoj je navršila 65. Što kaže zakon? Tko je u pravu? Može li profesorica završiti školsku godinu koju je započela?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

shearer999 je napisao:

Prema Zakonu o radu ugovor o radu prestaje kada radnik navrši 65 godina i 20 godina staža, ako se radnik i poslodavac drukčije ne dogovore. Što se tiče mirovine ako netko neće u mirovinu NE mora ići.

 

Kako to misliš "ako netko neće u mirovinu ne mora ići"

Sa navršenih 65 godina ide se u mirovinu - po sili zakona.

Ili to više ne vrijedi???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

vezano za ovu temu: Bit će nam svima boje kad počnemo razmišljati i o drugima ,mladima koji čekaju posao i ne nalaze ga.Znam da profesorske mirovine nisu dostatne, no unatoć toga i uz dužno poštovanje prema profesorici, smatram da, treba oslobađati radna mjesta mlađem naraštaju koji je bodućnost Lijepe naše. Mi stari smo odradili, što smo odradili i trebamo na "odmor". Na mladima svijet ostaje! Oni su jedina nada da će ova naša prelijepa zemlja biti na ponos, naših predaka i svih onih koji su dali živote za našu slobodu.Zato: naprijed mladi! :palac::palac::palac::skakuce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija