Jump to content

Najčešća pitanja na intervjuima za posao


hertzfeldt

Preporučene objave

Ima svega. Najcesca su: zasto bas odvjetnistvo, kako ste nas pronasli, imate li preporuku, ceslja se uglavnom zivotopis. Naravno da postoje i ona zabranjena pitanja (o trudnoci itd.). Razgovara se o faksu i ispitima. Uglavnom sve ovisi o karakteru onoga koji ispituje. Sretno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Ima i ovakvih razgovora...Daljnje razmišljanje o takvom poslu, nakon ovakvih pitanja ne preporučam. Sigurno nije dobar posao jer tko ovako pristupa odabiru ljudi, sigurno nije niti u drugim stvarima bolji/profesionalniji.

 

Evo što sam ja jednom prilikom doživjela...

 

Uvod: imate izvrsne reference, nama upravo to treba jer mi smo vrlo profesionalna i uspješna firma i blablabla. Mjerkaju oni mene, mjerkam ja njih, predstavim se, pitaju o iskustvu i super smo si. Međutim, šipak, krenulo na gore:

 

1. S kim živite? Zanima nas i sociološki aspekt kandidata.

2. Imate li djecu? To nam predstavlja veliki problem, ozbiljno je mjesto u pitanju.

3. Političko opredjeljenje?

4. Nacionalnost.

5. Gdje ste rođeni?

6. Što ste po horoskopu, to je znate isto bitno. Nisu svi znakovi jednako pouzdani i po tome se jako dobro može ocijeniti je li kandidat dobar za posao.

7. Podznak?

 

Odgovori, sve u jednom:

 

1. Možda živim sama, a možda i ne.

2. Možda imam djecu, a možda i nemam, ako imam, možda su velika, a možda su mala, a ako ih nemam, možda ih planiram a možda ne.

3. Što se tiče politike, možda sam lijevo, možda desno, možda u sredini, a možda me to uopće ne zanima.

4. Po nacionalnosti sam malo ovo, malo ono. Zavisi što je in.

5. Rođena sam na Zemlji, mislim na planet.

7. U podznaku nemam pojma što sam, obećajem da ću to popraviti, zaista veliki propust s moje strane.

6. A sada da se vratimo na pitanje o horoskopskom znaku. Budući da ste rekli da se razumijete u horoskop pogledajte moj datum rođenja i vjerujem da će vam biti jasno zašto ste dobili ovakav odgovor. Sve u svemu, pitanja nisu primjerena i takva pitanja vi možda svima postavljate, ali to ne znači da biste ih smjeli postavljati.

 

Doviđenja, doviđenja. Poziv uopće nisam očekivala, ali nazvali su me. Međutim, tako sam već bila nasjela pa sam ove glatko odbila. Na nenormalnim poslovima sam dovoljno radila.

 

Profesionalni, ozbiljni, renomirani šipak.:smijeh: Prejadno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je jedan javni bilježnik rekao da mi je otežavajuća okolnost što sam mlada, što ću se udati (udajem se za 7mj) i vjerojatno će mi se dogodit dijete..Mislim ono..Ja sam rekla da ne planiram djecu sad, ali jednog dana da..Također mu ne odgovara ako bi me zaposlio pa da nakon pravosudnog odem dalje, npr. u sudstvo ili odvjetništvo.. Pitao me u čemu se vidim..gdje bi voljela raditi..A ja kako nemam radnog iskustva, ne znam što mi ide..zanima me sve..jer je praksa sasvim nešto drugo.. Pitao me koji jezik govorim i znam li se služiti kompjutorom..Dao mi neki dopis da napišem..i to je to.Uglavnom je držao monolog o svom poslu..Ajd Sve u svemu bio je ugodan taj prvi razgovor koji sam imala..

 

Rekli su da će se javiti ako im zatreba jer su taman neku curu zaposlili prije mj dana..ali koja nema pravni fax..tako da sam popu*ila vjerojatno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa evo jedan od novijih(makar meni) vrsta koja se postavlja kod vrle odvjetničke elite , osim pitanja o trudnoći i sl. je i čime se bave roditelji, pa u slučaju da su nekakvi obrtnici i sl. mogli bi prebaciti svoje predmete kod tog odvjetnika i tom vrlo čednom odvjetniku donijeti posla. U tom slučaju podoban si za zaposlenje. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

znači da mi žene opet imamo manje šanse za zaposlenje ako planiramo obitelj, tj udaju i djecu.. nije to dobro, nije kad smo mlade, nije kad smo stare. pa čekaj malo, što onda ljudi žele od nas.. onda mi žene nećemo uopće raditi.. možda bi to bilo najbolje.. uostalom, što poslodavca briga moj privatni život, ionako stalno govore da se posao ne treba mješati sa privatnim stvarima. jedno se govori, drugo priča..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi gdje tražite posao:

 

NA SUDU ILI DRŽ. ODVJETNIŠTVU:

Što ste imali iz kpp-a, što i gpp-a, iz gp-a, s koliko ste diplomirali, koliko vam je trebalo da završite studije? koliki vam je prosjek, potpitanja iz CV-ija, uvrh glave 5 minuta

 

ODVJETNIK

između redova pokušava zaključiti privatni status, ako već nisu direktni, jezici, prevođenje, iskustvo..., vaša očekivanja u pogledu plaće i rada, koja ne bi smjela biti prevelika

 

PRIVATNA FIRMA i TIJELA DRŽAVNE/JAVNE VLASTI

Predstavite se? Gdje ste prije radili? Zašto želite promijeniti posao? Koje su vaše dobre osobine? Koje su vaše loše osobine? Da li ste imali konflikt u poslu? Kako ste riješili konflikt? odnos s nadređenima? (Više psihologije)Kako zamišljate vaš posao na ovom radnom mjestu? Što znate o nama? Zašto baš tu želite raditi? Što ste do sada radili?

 

Svima je bitno da im ne namjeravate brzo otići (osobito firme i tijela državne uprave), ne vole prevelika ambicije i želje, jer se boje da bi ste zbog njih uskoro mogli dati otkaz. Ne preopširan životopis, samo ono što je bitno. Jezici su svima jako biti, iako tek ponegdje uistinu potrebni, tako nemojte umanjivati svoje znanje jezika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija