Jump to content

poligamija


dujka13

Preporučene objave

a kako bi se onda tretirala veza mog "bivšeg" koji je sa mnom formalno u braku (jer je pobio presudu o razvodu, vidi moju objavu) a živi s drugom osobom? te kakva onda su njezina prava u odnosu na stan koji on otplaćuje a stekao je pravo kupnje i povoljne uvjete otplate koristeći se beneficijama braka sa mnom (naveo je mene i djecu na listu za pticajnu stanogradnju te tako ostvario bodove a predmetom je spora oko podjele bračne stečevine (vidi opet objavu) i kako da ja tu zaštitim našu zajedničku djecu? Zato sam i potegnula spor, no izgleda slabe mi vajde, jer on tvrdi da je bračna zajednica prestala davno pa šta ima veze što brak još traje?!! dakle, po ovom mom iskustvu, izvanbračna veza odnosno izvanbračna zajednica mog još uvijek supruga i neudane ženske osobe ima veću snagu od braka..? i poligamija u tom kontekstu je potpuno "legitimna".. :-?:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je čovjek u braku, u izvanbračnoj zajednici nije i imovinski odnosi nisu jednaki onima u bračnoj zajednici makar trajalo i dulje od 3g jer ne ispunjava osnovnu stvar: neoženjen+neudana.

 

I da, moguće je biti u braku a da je bračna zajednica prestala postojati, a postojanje bračne zajednice je bitno za bračnu stečevinu.

 

Drugi je par rukava što je povlastice dobio temeljem djece i žene, iako se oni (niti takvo brojno stanje u kućanstvu), u tom trenutku i nadalje, time u prilici koristiti bili nisu... pa bi se možda po tome dalo "čačkati" dalje. Naročito jer majka s djecom baš nije u prilici zatražiti takve iste beneficije, a ove ostvarene ne služe niti su služile njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija