Jump to content

PREKORAČENJE VISINE UGOVORA


anonimno

Preporučene objave

PRIJE 2 GODINE SKLOPLJEN JE UGOVOR IZMEĐU TVRTKE U KOJOJ RADIM (VELIKA DRŽAVNA) I OBRTNIKA S ROKOM OD 60 DANA. OVIH DANA JE OD TOG OBRTNIKA STIGLO IZVJEŠĆE DA JE NAPRAVIO POSAO ALI GOTOVO 100% SKUPLJE NEGO JE UGOVORENO I UZ KAŠNJENJE KOJE OPRAVDAVA:NEPOTPUNOM NATJEČAJNOM DOKUMENTACIJOM, NEMOGUĆNOŠĆU NABAVE OPREME, LOŠIM PROJEKTIRANJEM.CIJELI POSTUPAK PRATIO JE NADZORNI INŽENJER PA ME ZANIMA KAKVE SU MOGUĆE PRAVNE POSLJEDICE ZA MOJU TVRTKU S OBZIROM NA NJEGOVE NAVODE, MOLIM MILOST I ODGOVOR JER BOŽIĆ JE A MULJATORA NA SVE STRANE

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Moguć je dugotrajan sudski spor! Naime s obzirom da je očigledno rijeć o nekom ugovoru o djelu ili građenju gdje neke stvari nisu točno od početka definirane, a i vi očigledno niste sve jasno vodili (jer ste dozvolili da nešto što je trebalo trajati 60 dana traje 2. godine), onda takva situacija često uzrokuje dugotrajne sporove!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo niste imali ugovor pod kontrolom, i niste ga raskinuli na vrijeme.

Kao drugo sve što navodi obrtnik mogu biti muljanja sitnih poduzetničkih duša.

 

Pretpostavljam da se ugovor odnosio na građevinarske, obrtničko-završne radove u građevinarstvu i/ili opremanje objekata...

 

Uglavnom stvari nisu kakvim ih on prikazuje, već se kroz odredbe samog Ugovora, Zakona o obveznim odnosima, te uobičajenim uzusima kod realizacije ovakvih ugovora daju ispravno protumačiti.

Pošto je puno stvari u igri upućujem Vas na barem isčitavanje Ugovora i Zakona o obveznim odnosima koji bi trebali pokriti dovoljno jasno sve sporne detalje oko ovog ugovora.

 

Samo neke stvari bih paušalno iznio iako ne znam za cijelu problematiku:

1. Istekom roka iz ugovora (a obveza nije uopće izvršena) se stječu prava za raskid istog itd. (ovdje je krajnje neukusno kašnjenje obrtnika).

1a. Da li je ikada tražio odobrenje za produžetak roka?

2. Kako je on komunicirao s Vama kao predstavnikom Naručitelja, odnosno:

3. Tko mu je odobrio naknadne i nepredviđene radove, odnosno da se u iste uopće upusti kad nisu ugovoreni.

4. Tko je preuzimao radove u ime naručitelja (i Ugovor o nadzoru proučiti) - da se vidi tko je bio upoznat da radi neugovorene radove...

5. Gdje se pismeno očitovao o nedostacima u projektu?

 

I druga pitanja koja se daju isčitati iz ZOO-a...

 

Vrlo grubo rečeno, u ovakvom sporu se ide na vještačenje izvršenih radova, kao i ocjenu njihove pravedne vrijednosti ako se radi o nepredviđenim radovima za koje je izvođač "nabio" cijenu po volji, te na plaćanje istih radova ali i na naknadu štete prema Vama...

 

Često puta su izvođači samovoljni u želji za lakšom zaradom ali i neznanjem kako njihovim, tako i naručiteljevim, no takvim postupcima si ujedno znaju pravno otežati stvari, pa se usuđujem pretpostaviti da je više argumenata na Vašoj strani.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija