Jump to content

ugovorna kazna


kikila

Preporučene objave

Prošli petak bila sa sinom (10 god.) u supermarketu jednog prodajnog centra. Obavila kupnju, platila na blagajni i taman da ćemo izići vani kad nas zaskoči jedan muškarac i predstavi se da je zaposlen u osiguranju centra i da bi provjerio moj račun. Nemam ništa protiv, pružam račun , ali on kaže da odemo u neku pokrajnu prostoriju. Čudim se, ali mali i ja ga slijedimo i ulazimo u prostoriju u kojoj vidim nekoliko ekrana, očigledno kamere koje nadgledaju samoposlugu. Pokažem račun, on preleti pogledom i kaže neka mali isprazni džepove. Gledam njega, gledam sina, ništa mi nije jasno, a onda ova moja budala vadi vrećicu nekakvih gumenih bombona. Gledam bombone, pa sina, obuzimaju me neugoda i bijes. Ovaj iz osiguranja me pita osobnu, ja ju dam, on zapiše podatke i govori da moram platiti ugovornu kaznu koju će mi poslati poštom. Kaže da je kazna u visini 500 kn, trebam platiti u roku od 5-8 dana, a za svaki dan zakašnjenja kazna se povećava za 100 kn. Nikakav zapisnik, ništa mi ne daje da potpišem, vraća mi osobnu, a ja ne mogu dočekati da što prije izađem vani.

 

Moje pitanje: Je li ovakva procedura zakonska? Na stranu to što je mali stvarno zdipio bombone (to smo mi doma riješili s njim), ali kazna mi se čini malo drakonska posebno u dijelu o zakasnini.

 

Molim odgovor ili neki savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad su se i toga dosjetili! Prava prijevara, pa ja mislim da bi sa uplatnicama koje ti dođi mogla podnijeti kaznenu prijavu za pokušaj prijevare! Osoba koja te je odvela u video nazor i pretražila ima licencu za zaštitara?????

Samo licenca mu daje to pravo! Iskaznica mora biti vidljiva. Ako osoba koja radi taj posao nema licencu, možeš je prijaviti policiji i to im ja kazna 1500 kn za zapošljavanje nelicenciranih zaštitara ili za one koji glume zaštitare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija