Jump to content

Dobili smo sudski spor protiv HTV-a sud nam ne prizna sudske troškove


sssunceee

Preporučene objave

Dobili smo sudski spor protiv HTV-a a sud nam ne prizna sudske troškove prema odredbi čl. 155. st.1. ZPP-a jer smo direktor i ja osobno sastavljali žalbe i podneske.

 

HTV je naše poduzeće tužio za plaćanje RTV pristojbe. Prva presuda bila je u korist tužitelja, žalili smo se a Žup. sud je ukinuo presudu u korist HTV-a i vratio na ponovno suđenje.

 

Od prve sekunde nije bilo upitno da nemamo obvezu za utuženu HRT pristojbu jer je tužitelj krivotvorio podatke. To je znao i sud jer prvu tužbu nismo mogli zaprimiti, nije uopće glasila na ime našeg poduzeća, samo je adresa bila točna.

Tužitelj je shvatio da obrt koji je tužio ne postoji na toj adresi i mjenja tužbu na naše poduzeće.

Tražili smo da nam dostavi prijavu prijemnika što on naravno nije imao i iako smo se bojali da će i ponovljeni sudski postupak završiti kao i prvi ipak je sud postupio u skladu sa zakonom.

 

Nismo si htjeli stvarati troškove jer nije bilo upitno da smo u pravu. Tužitelj je shvativši da na toj adresi nemaju obrt koji su tužili promjenili podatke u svojoj Evidenciji pretplatnika i zatražili da naše poduzeće podmiri dug jer je "to isto" tj. ista je adresa.

 

Smatramo da smo imali troškove jer doista i jesmo. Dolazili smo na ročišta, sastavljali žalbe i podneske, kopirali podatke da bi dokazali da nemamo obvezu plaćanja HRT pristojbe, morali smo se prilagođavati ročištima a valjda i naše slobodno vrijeme nešto vrijedi i zašto bi ga poklonili nekome tko krivotvori podatke.

 

Da stvar bude bolja ovo nije kraj za nas, tužitelj ima još dvije ovakve iste tužbe samo sa drugim utuženim periodima koje su još u tijeku i o kojima moramo voditi evidencije i pratiti ih od 2005. godine od kada traju sudski sporovi.

 

Imate li ideju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija