Jump to content

Privremeni boravak


Zeko007

Preporučene objave

temeljem zakona o kretanju i boravku stranaca osoba koja kao turist boravi u RH koja je iskoristila pravo od 90 dana turističkog boravka u RH mora čekati 6 mjeseci da bi joj se ponovno odobrio turistički boravak od 90 dana.

 

Glede njenog stanja ista može zatražiti pri nadležnoj ambasadi,konzulatu RH ili nadležnoj Pol.upravi ishođenje boravka radi školovanja,spajanja obitelji,rada,braka,ili ako je osoba od posebnog državnog interesa.

 

Prva dozvola se dobija na godinu dana, a nakon produljenja od 5 neprekidnih godina (prije isteka svake godine predaje ponovni zahtjev) može zatražiti trajni boravak.

 

Nesmije biti na teret RH, mora biti poslovno sposobna, osiguran uvjet smještaja te zdravstvenu njegu, a što dokazuje garancijom i ostalim pismenima, provjerom nadležnog organa itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Imam sličan problem ....ako može netko pomoći ..

Nakon Uskrsa planiram u Italiju kod dečka na 3 mjeseca,pitanje je da li on mene mora prijaviti nadležnoj policijskoj upravi da sam smještena kod njega i da li je moguće nakon ta tri mjeseca ukoliko nadem osobu koja ce me prijaviti za posao, odnosno za mene traziti "nulla osta" na temelju koje se izdaje permesso di soggiorno, ostati u Italiji dok se ne izda navedeni nulla osta, te da li slijede kazne jer sam tu bila kao turist za ta 3 mjeseca?

:-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uobičajeno je dobiti privremeni boravak kao radni ili kao spajanje obitelji. Spajat obitelj očito ne možeš jer još nisi obavio razvod do kraja. Znači možeš se razvesti od sadašnje žene pa oženiti novu i tražiti privremeni boravak radi spajanja obitelji. Papirologiju neću nabrajati,.

Druga varijanta je radna dozvola. Dakle, treba ti poslodavac koji će dokazati da ne može naći adekvatnu radnu snagu iz određenog područja pa treba baš nju ili je mora zaposliti unutar kvote koju godišnje propisuje vlada. U kvoti su zanimanja i broj dozvola koji se može izdati po županijama, ali manje više se odnose na zidare, tesare, operne pjevačice, svirače u limenoj glazbi.

 

Da ne filozofiram previše, sjedni uz kavicu i pročitaj

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298908.html

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija