Jump to content

roditelj ovisnik


ribicca

Preporučene objave

Pozdrav,

 

suprug i ja smo već duže vrijeme u vrlo nezavidnoj bračnoj situaciji, te je logičan slijed -rastava. Naime, suprug je ovisnik-alkoholičar, a uz to uzima lijekove (normabel!!)pa je činjenica da nije baš pouzdana osoba. Zanima me dali on kao takav može dobiti ikakvo skrbništvo nad djecom (dvoje malodobne djece)?

 

Događa se da ima napadaje paranoje,govori o stvarima koje se nikad nisu dogodile, te kod problema svu krivnju svaljuje na mene, umjesto da ga zajednički probamo riješiti. U jednom periodu ja sam bila u kontaktu sa starim prijateljem koji me često znao saslušati i utješiti, no moj me suprug optuživao za preljub (čega nije bilo), te mi prijeti da će mi zbog toga zagorčati život ako podnesem zahtjev za razvod.

 

Ja znam da preljuba nije bilo, znam i da je on ovisnik, ja sam zaposlena, brinem dobro o djeci-da li se moram ičeg plašiti?

 

Ako dođe do razvoda dali on smije viđati na samo? Ili mora otići na liječenje, što on sad odbija? Već je jednom bio, al neuspješno..očito.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve vase navode cete morati moci dokazati. Vjerovatno se slazete da je to razumljiv tijek jer bi se inace takve izjave mogle zlorabiti. U postupku pred czss i sudom, ako je stanje takvo kakvo kazete da je, vas ce suprug tesko proci testiranja psihologa, a ako zatrazite mogu se provesti i dodatna vjestacenja od strane psihijatra. Sve skupa ce tesko zavarati da je normalan i da je sve ok, pogotovo ako kazete da je njegova ovisnost/bolest toliko uznapredovala. ujmiti

Kakve su sanse da suprug dobije djecu na zajednicki zivot- pa ako uspijete dokazati dijagnozu, gotovo nepostojece.

Da li ce djeca moci s njime ici na samostalne susrete? Ovisi o starosti djece, ovisi o stupnju poteskoca koje suprug ima, a i dosadasnjim njegovim odnosom s djecom.. Ako nije agresivan, ako su djeca dovoljno velika da su donekle samostalna, nebi se trebalo potpuno uskratiti njihove susrete. Smatrate li da je (objektivno) potrebno, mozete traziti da se susreti odvijaju pod nadzorom.

Pokusajte doci do dokumentacije o ocito neuspjesnom ljecenju na nacin da ce vas odvjetnik na sudu zatraziti da sud sluzbenim putem pribavi dokumentaciju (ako je suprug nece htjeti dragovoljno dati na uvid i u centru, sto nemojte zaoboraviti njima napomenuti da takva med dok postoji).

MOj savjet bi bio da vas odvjetnik vec na prvoj raspravi, uz tuzbu za razvod braka zbog koje se postupak i pokrece, preda i zahtjev sudu za privremenu mjeru sa svim prijedlozima sudu, a isti ce na taj nacin odmah naloziti centru ali i ostalim institucijama koje mogu imati veze sa bolescu vaseg supruga da odmah postupe i pribave dokumentaciju, vjestace i slicno. Na taj nacin cete preduhitriti cijelu pricu koja krece nakon sto ce czss donijeti svoj prijedlog i misljenje jer cete sve okolnosti imati ispitane prije te rasprave. Na taj nacin cete ubrzat cijeli postupak, eliminirati potrebu da se centar naknadno angazira jer cete sve rijesiti "u paketu".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija