Jump to content

Biti jamac


Dadoo

Preporučene objave

Ovako, pristao sam biti jamac za jedan kredit. Molim vas u nekoliko najvažnijih crtica na koje stvari da obratim posebnu pažnju kada se postaje jamac ? Kako to utječe na moju kreditnu sposobnost ? I imali načina da se kako osiguram od dužnika...ako jednog dana nemože vraćati kredit...regresna odgovornost ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

 

Danas ,kada se lako postane kreditno nesposobnim radi bolesti ,gubitka posla i sl. korisna zaštita je ne biti jamac , jer jamac jamči da će on vraćati kredit umjesto dužnika.Banke odmah sjedaju na plaću jamca .

Ako se Vama oduzima 1/3 plaće jer dužnik ne otplaćuje svoj kredit tada Vi postajete kreditno zaduženi i ne možete dizati kredite .

 

Preporučite budućem dužniku , da umjesto jamaca ponudi davatelju kredita osiguranje putem osigurateljskih kuća,tako da Vi nećete izgubiti prijatelja , a prijatelj će dobiti kredit .

 

 

Ako unatoč svemu želite biti jamac ,sastavite kod JB ugovor sa klauzulom da se temeljem tog ugovora bez utuženja može ići

u ovrhu na novčanim sredstvima , nekretninama i automobilu neurednog dužnika .

 

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Osigurati se još možete na način da u ugovoru između Vas i dužnika stoji da radi osiguranja urednog vraćanja kredita dužnik odobrava zabilježbu zabrane prodaje stvari kupljene kreditom i ta se zabrana evidentira na sudu .To je naročito važno ako je u pitanju kupnja stana i višegodišnji kredit .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija