Jump to content

Kreditni jamac


Juris

Preporučene objave

Poštovani Admine.

2005 godine potpisao sam 4 bianco mjenice kao jamac za kredit svom "kolegi". Kreditor je Min. Poljop. i Šum. a PBZ je banka transfer, Kredit je bio namjenjen za kupnju junica. 2007. dolazi prva opomena, pa zatim 2009. druga i kredit je istekao ili će isteći za koji dan. Zovem PBZ u ZG i pitam što da radim. Imam prijavu po samostalnoj djelatnosti, kako da to rješimo a da ne dođem u blokadu po potpisanim mjenicama? Kaže gđa. s druge strane mi vam to ne potežemo dok kredit ne istekne onda nastupamo po protokolu, naplata mjenica.

Kažem ja njoj ovako: Ja ću svaki mjesec koliko budem mogao 500 ili 1000 kuna pa dok to ne završi. Kaže ona meni da to baš tako i ne ide. Prvo dolazi opomena, pa opomena pred tužbu i onda sud. Pa će na kraju sud reći tko će što i koliko prema svojim platežnim mogućnostima, do sada sam otplatio oko četvrtinu kredita, no "Secesija" me usporava i više nisam u mogućnosti odvajati za tu svrhu.

 

Pitanje: Oni blokiraju moj Ž.R. i pokupe što ima na njemu, ali naravno nema dovoljno. Hoće li nastupiti materijalna ovrha? Automobil, traktor, životinje? Ili ostaje blokada Ž.R. dok se ne namire potraživanja banke i MPS-a?

 

Hvala! :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija