Jump to content

Porezno rješnje - naknadno ispravljeni računi?


sil

Preporučene objave

Molim pomoć,

već godinama prilažem račune zbog raznih bolesti i uvijek sve u redu. Prošle godine sam zatrudnila i naravno da imam hrpu računa za lijekove preporučene od strane 4 liječnika. Problem! Na jednom dijelu računa piše moje ime i prezime a na jednom dijelu ne (plaćano karticom) a to je ovisilo o ljekarni u kojoj je kupovano tj. da li oni ispisuju. Što me muči? Dobila sam porezno rješenje gdje mi neće isplatiti oko 2.600 kn za takve račune, što nije mali iznos (dio će isplatiti za one na kojima piše). Nije mi jasno, kako sve ove godine nikad nisam imala problema oko toga a sada odjednom ti računi nisu valjani pogotovo što se iz onih računa koji su u redu vidi da uzimam iste lijekove (npr. za razrjeđivanje krvi). Da li mogu sada naknadno zamoliti u ljekarnama da mi ispišu gore moje ime i prezime na prošlogodišnje račune pa se žaliti? Nije mi jasno ako to sada nije u redu, da li je to nešto novo u zakonu i s obzirom da sam među prvima predala poreznu prijavu, da li su mi sa porezne trebali javiti za nepravilnosti da ih mogu na vrijeme ispraviti, jer što će im inače moj broj telefona na prijavi. Jako sam ljuta, jer je muž za isti takav račun na kojem ne piše ime i prezime dobio povrat poreza i sve ok. Tko je tu lud?! Naravno, da sam stručnjak da bih to ispravila a ne predala polupraznu prijavu sa računima što je dosad bilo normalno, pa očekuješ da ti jave ako nešto nije u redu. Molim za hitnu pomoć, rok za žalbu je 30 dana (poslali 17. 11. 2009.) a novac mi treba, pogotovo što sam na porodiljnom obavještena da sam dobila otkaz. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi računi koji se koriste u svrhu poreznih olakšica moraju glasiti na ime poreznog obveznika (uvijek bilo,pa prema tome ako su Vam neki računi bez Vašeg imena i prezimena prošli u ranijim poreznim prijavama to je propust porezne uprave,mada sumnjam da je takvih bilo.)

 

Isto tako Vam niti jedna ljekarna neće izdati retroaktivno račun na Vaše ime tj.ispravak računa iz prethodne godine.

 

Ukoliko niste zaposleni na određeno vrijeme,ne možete dobiti otkaz ako ste na porodiljnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

hvala puno na odgovoru! Očito sam do sada imala sreće da na poreznoj nisu bili tako ažurni kao ove godine jer sam uvijek dobivala povrat poreza na takve račune osim ove godine, zato me to tako i zbunilo i šokiralo. Za ovu godinu sam sada naučila pa sam sve dosadašnje računa išla po ljekarnama i molila da isprave i to su mi napravili.

Što se tiče otkaza na porodiljnom, radim za stalno već dugo vremena a ovo je na žalost tužna činjenica u našoj državi da se i takve stvari mogu dešavati i nikom ništa. I još žalosnije, nisam jedina..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija