Jump to content

Da li mi treba odvjetnik?


toca

Preporučene objave

Prije skoro godinu dana udario sam pješaka na pješačkom prijelazu. Zadobio je teške tjelesne ozljede (slomljena potkoljenica).Jučer sam dobio poziv za glavnu raspravu na Opčinskom sudu.U pozivu stoji optužni prijedlog (zaboravio sam po kojem članaku) i na kraju prijedlog kazne u vidu služenja 4 mj. zatvorske kazne u slučaju da ponovim kazneno djelo tj. godinu dana uvjetno. Meni u prilog idu okolnosti pod kojima se nezgoda desila ( mrak, kiša, smanjena vidljivost tj.zasljepljenost od vozila iz kontra smjera, činjenica da sam vozio u koloni i to što nisam bio u alkoholiziranom stanju.Pješak na kojeg sam naletio je bio u tamnoj odjeći i nosio kišobran. Moje pitanje je ovo gore iz naslova, dakle, da li mi treba odvjetnik budući da prijedlog kazne već stoji i da li će ovo biti jedini sudski postupak koji će se voditi protiv mene? U biti se bojim novčene kazne i bilo kakvog novčanog izdatka jer sam sad u dosta nepovoljnoj financijskoj situaciji.

 

pozdrav T

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo vam je kazneni postupak i u njemu će te kazneno odgovarati, sankcija je predložena, možete ju prihvatiti i rasprava će biti gotova taj dan. imat će te moguće nešto sudskih troškova, ako ih je bilo, ako sud procijeni da ih možete platiti, ako ne, oni padaju na teret proračunskih sredstava suda, i još ostane sudski paušal.

 

po meni, ovaj prijedlog sankcije je sasvim ok, i ako vam se ne hoda po sudovima, želite to što prije završiti i zaboraviti, prihvatite ovu sankciju, sudu predočite podatke oko vašeg materijalnog stanja i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

toca je napisao:

Moje pitanje je ovo gore iz naslova, dakle, da li mi treba odvjetnik budući da prijedlog kazne već stoji i da li će ovo biti jedini sudski postupak koji će se voditi protiv mene? U biti se bojim novčene kazne i bilo kakvog novčanog izdatka jer sam sad u dosta nepovoljnoj financijskoj situaciji.

 

pozdrav T

 

Trebao se voditi i prekršajni postupak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija