Jump to content

tko je zakonski odgovoran u d.o.o-u?


anonimno

Preporučene objave

Samo 1 pitanje... Otvorena je firma, d.O.o., osnivač firme je samo na papiru, a postoji direktor (u posjedu je pečata firme, ima pravo potpisa itd.), firma se zadužila i sad.... dal je odgovorna osoba direktor ili se i osnivača može nekako goniti za porez i ostale dugove? Stvarno se ne kužim u to ni najmanje, a užasno mi je bitno.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovoran je prvenstveno direktor. On je morao pristati na imenovanje ovjeriti potpis kod jav. bilježnika. Mogao bi odgovarati kazneno za prijevaru i utaju poreza. Bojim se da se tu teško može izvući time da je bio samo formalno obvezan jer je vjerojatno i nešto potpisivao. Pitanje je i tko je bio ovlašteni potpisnik za dizanje novca. Ako je to bio i vlasnik i osnivač i on bi mogao biti suodgovoran. Tada bi se u kaznenom postupku direktor mogao izvući ako dokaže da je sve poslove vodio vlasnik (osnivač). Pored toga direktor odgovara kazneno ako ne prijavi i strečaj a firma je 21 dan nelikvidna / ne vrši nikome plaćanja/.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma direktor i je odgovoran za sve te dugove, on ih je i napravio, s tim da je osnivač bio samo formalno tu, on je nasamaren u cijeloj toj stvari jer je to radio iz usluge, recimo to tako.... a ovlašteni potpisnik za dizanje novaca su bili samo direktor i 1 zaposlenik, a ne osnivač. Vlasnik nije ništa vodio, samo je bio vlasnik na papiru. Račun firme je blokiran i da li sada može naplata sjesti na privatni račun vlasnika? Ili će ganjat diraktora? U svakom slučaju, hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija