Jump to content

što mi je sada za raditi


buducnost

Preporučene objave

pozdrav svima dragi forumaši/ce,moj problem je sljedeći;

uložio sam tužbu za izmjenu sudske odluke kojom su djeca povjerena majci na roditeljsko staranje(sada sam opet na samom početku-iznova pokrenuo postupak),ali bivša supruga je već dugoooo vremena u inozemstvu i problem je što predmet stoji pošto mi kažu da nemogu uručiti joj tužbu-poštu(poštar je nosio ali nikoga nema da zaprimi poštu pa je vratio sudu)....

zanima me što ću sada,čekati i čekati godinama ili ipak postoji riješenje i za takve stvari-jer moja djeca se nalaze kod mene ali ja nisam djeci zakonski zastupnik-nemam papir-na papiru stoji da je to majka-a CZSS je kažu mi nemoćan po pitanju toga...

molim lijepo za svaki savjet,

unaprijed jako zahvalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li majka prijavljenu adresu u hr? Ako ima adresu u hr onda sud salje cca 2 puta postom, a treci put sudskim dostavljacem koji posiljku "zalijepi" na vrata i smatra se dostavljeno. Isto tako, ako sud isto oglasi na ploci suda smatra se dostavljeno, a onda je njen problem kako ce pravdati to sto je nema. Na kraju krajeva nije na vama da otkrivate gdje je ona i da se trudite njoj dostaviti poziv. Ona se oglusuje, napustila je djecu, nestala, bas vas briga gdje je.

 

Zatrazite da se pokrene postupak radi toga sto je majka napustila djecu i toj istoj djeci treba radi njihove dobrobiti promijeniti odluku s kime zive (ovaj pismeni dio jer cinjenicno je da zive s vama) i koja su njihova prava tj koje su samim time obveze majke.

 

CZSS se rado pravi mutav jer im se neda baviti time. Radite pritisak na njih (pismenim putem s povratnicom) da oni stupe u kotakt s majkom, jednostavno trazite njihovu intervenciju. Oni imaju mogucnost traziti od policije adresu gdje je majka prijavljena jer na kraju vi neznate (majka uopce ne mora biti u inozemstvu sto se vas tice, mozda je negdje u hr pa vas o tome nije obavijestila), a ako takve adrese nema ili ako se na adresu koju ce slati pozive majka bude oglusivala, njihova je duznost zastiti dijete i poduzeti radnje predvidjene zakonom.

 

Vas interes je dobrobit djece, a istrazivanjem tj. stvaranjem alibija majci sto je nema zanemarite. Pazite da vam se ne desi da se majka vrati za pola godine pa da ce onda jos potrazivati novac za alimentacije koje bi joj vi trebali placati jer je njoj sud vjerovatno iste i dosudio. Budite temeljiti i sve dostavljajte pismenim putem svim institucijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala poonooo klupe,da slali su joj 2puta na tu adresu gdje ima ona prijavljeno prebivalište-gdje je boravila prije odlaska,ali još uvijek se vodi na toj adresi-nije odjavljena,CZSS mi je rekao da se potrudim ja nabviti njenu adresu u inozemstvu(pa kako ću ja to-da ja idem tražiti nju po svijetu...malo smiješno zvuči ali oni na sve moje prijedloge imaju odgovor oni nisu u mogućnosti to...a jako su dobro upućeni u cjelokupnu situaciju jer sam ih redovito izvještavao o svemu,čak su mukom otišli i na adresu njenu da provjere navode i pitali susjede tamo gdje je ona...i na kraju samo napisali obavijest da je nema mjesecima)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cesto za opis nacina rada CZSS koristim posalicu "radili bi al im ruke smetaju" i tako mi se cini da je i u Vasem slucaju. Nije na Vama da se bavite istraziteljskim poslom i locirate majku svoje djece po svijetu. Na njima je da se obrate sluzbenim putem policiji neka je oni traze.

 

Vi pokrenite postupak na sudu u kojem cete traziti izmjenu odluke i traziti da djeca i sluzbeno budu dodjeljena Vama na zajednicki zivot, a sve pod argumentacijom da je majka nedostupna i da je djecu napustila. Trazite i privremenu mjeru za pocetak jer ocito majka nije dostupna, a djecu se treba zastititi sto moze trajati i godinama dok se njoj ne udje u trag. Naravno, Vi morate imati uvjete za to da se djeca dodijele Vama, znaci, adekvatan prostor, neka primanja i slicno. Dalje neka sud poziva majku, pa ako je ne uspije dobiti neka oni kontaktiraju policiju i slicno. Nije na Vama da istrazujete, nije na Vama da dajete majci alibije da je otputovala i da zato nije dostupna. Ona je duzna po zakonu regulirati svoje prebivaliste za sto postoje i rokovi. Uostalom, podatak koji imate da je majka u inozemstvu je samo neko Vase saznanje koje ne mora biti ispravno, mogao Vas je netko navesti na krivi trag, zar ne? Pa zato, samo Vi po svome, pismenim putem, po zakonu i pravilima. Nedajte se izbaciti iz takta od strane, cesto, neprofesionalnih i lijenih djelatnika CZSS. Vas interes je dobrobit djece i neka Vas samo to vodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo da se javim i da napišem svježe informacije o svom slučaju što sam saznao...

ukoliko neko bude imao sličan problem da zna što ga očekuje:

rekli su mi da moram pismenim zahtjevom se obratiti na policiju u svezi prebivališta bivše supruge...,kada se to pribavi onda će sud raditi po mom predmetu ali moram podnijeti zahtjev sudu obzirom da bivše nema da joj se od strane suda dodijeli punomoćnik koji će nju zastupati u tom postupku kako bi presuda bila pravomoćna-važeća...

nadam se da se nazire kraj cijelokupnoj toj situaciji,drž'te mi fige

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija