Jump to content

Problem sa predstavnikom stanara i domarom


boroboro

Preporučene objave

Imam problema sa domarom/predstavnikom stanara te bih ovim putem zamolio za pomoć. Živim u velikoj zgradi u Zagrebu gdje se u podrumu nalaze šupe po principu da svakom stanu pripada jedna šupa a zgrada je uredno etažirana. Kao što to obično biva domar je osoba sa kojim je komunikacija nemoguća te isti ponaša kao da je zgrada u njegovom vlasništvu. Jedna od njegovih odluka jest da on osobno zaključava prilaz svim šupama te je prilaz otvoren otprilike u vremenu od 8.30-19.30h. Kako mi je bicikl prijevozno sredstvo s kojim idem na posao imam velikih problema sa čekanjem na proizvoljno 'otvaranje vrata'. Moje pitanje glasi – da li domar ili predstavnik stanara ima pravo onemogućavati pristup mojoj prostoriji te kome se mogu žaliti u svezi navedenoga odnosno koje pravne korake mogu poduzeti da bih imao neometan pristup svojoj šupi?

 

Unaprijed hvala,

Boro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

traži ključ,to je zajednička prostorija i treba biti dostupna svim stanarima zgrade(suvlasnicima ili korisnicima)

ili traži smjenu predstavnika stanara .

 

Hvala na odgovoru. Hajmo reći da on ključ ne želi dati jer se po njemu se 'nema što raditi u podrumu po noći ili rano ujutro'. Inače, radi se o jednoj od onih osoba koja misli da je lokalni šerif te ispituje ljude koje ne poznaje tipa gdje i kod koga idu, što rade u zgradi, potajice gleda stvari koje se unose u lift, viče na ljude i sl. :-o Ostali su se navikli ili se jednostavno 'ne žele zamjeriti jer bi im možda jednoga dana mogao trebati za nešto'.

Ono što bi mene zanimalo da li postoji nekakva stavka zakona na koju se mogu pozvati i sa kojim on ne bi mogao imati izbora?

Da li mi za smjenu predstavnika stanara treba većina potpisa suvlasnika (u stubištu ih je preko 100)?

 

Hvala,

Boro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija