Jump to content

Legalizacija kuće


Petar_25

Preporučene objave

Poštovani znalci

 

prošao sam otprilike 7 stranica foruma, dosta postova i puno stvari mi je jasno osim jedne.

 

Da li još uvijek vrijedi mogućnost dokazivanja da je kuća izgrađena prije 1968. uz pomoć dva svjedoka?

 

Ja sam čuo informaciju da to više ne vrijedi, ali sam primjetio na ovom forumu da se to ponekad spominje kao mogućnost.

 

Sad ću pokušati ukratko opisati svoju situaciju kako biste znali o čemu se radi:

Dakle sredio sam kuću i sad živim u njoj. Kuća je prije bila vikendica i doslovno živim u vinogradu, u selu kraj Koprivnice. Nemam vodovodni priključak, a priključiti se mogu ispred kuće, ali moji djeda i baka nisu tražili nikakve papire prilikom gradnje pa nemam nikakve dozvole. Na stari objekat, izgrađen prije 68 dozidan je veći dio kuće cca 2/3 sadašnjeg stanja, a to je učinjeno 1983. Imam priključak za struju.

 

U katastru objekat nije ucrtan, niti se ne vidi na njihovim zračnim snimkama. Koliko znam sljedeći korak je slanje upita u stanje na kartama koje ima Središnji katastarski ured u Zg, ali prema mojim informacijama to je dugotrajni postupak (6-8 mj). Ako ni na tim kartama nema mog objekta tada stručnjak izlazi na uvid kako bi provjerio prema materijalu od kojeg je izgrađen stari dio kuće i zaključio je li stvarno izgrađen prije 68.

 

Nakon toga stupa na scenu geodeta, pa arhitekt, pa sa tim ja idem u ured za urbanizam, plaćam gomilu para i nakon toga možda dobivam priključak na vodu.

 

Molim Vas, ako imate strpljenja da me ispravite ako sam nešto krivo shvatio da ne bih si produljivao muke i pazio koliko vode trošim u bunaru, a ima je jako jako malo. Ja bih normalne vode =)

 

Hvala =)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Kuće građene prije 1968.15.02. smatraju se izgrađenim sa dozvolom ako dokažete da je građena tada , a to se čini na način za podnesete zahtjev Uredu za urbanizam mjesta gdje se objekat nalazi ,da Vam izda potvrdu da je objekt građen prije tog datuma ,uz zahtjev priložiti ćete dokaz izrađen od sudskog vještaka za graditeljstvo ,ili predložiti dva svjedoka ,kao valjani dokaz mogao bi biti i sačuvani ugovor o stambenom kreditu iz tog razdoblja i sl. ,.Važno je da nešto pružite kao dokaz i da znadete što tražite u tom uredu .

Oni bi trebali imati obrazac za zahtjev u Rovinju i Puli čini mi se da imaju.

Pokušajte na internetu "zahtjev za izdavanje potvrde da je objekt građen prije 15.02.1968 .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija