Jump to content

VIPnet i sms"opomena"


also_known_as

Preporučene objave

Dakle,

 

pocevsi od racuna za 10 mjesec prosle godine svi oni koji ne plate VIPov racun do datuma valute uz redovitu pismenu Opomenu i "blabla trosak" od 25 kuna od sada placaju i sms Opomenu uz trosak od 1 kune.

Ja jednostavno to vise nemogu niti zelim trpiti pa sam odlucio /is/tjerat mak na konac s tom jednom kunom / 3 kune jer placam tri broja/ jer je to stvarno bezobrazluk.

Uputio sam im zabranu slanja toga smsa jer na to imam pravo / na unsubcribe/ ali "pravno polupismeni" mi kazu da je to VIPova zakonska obveza.

Ok,slazem se da je Opomena zakonska i obveza i mogucnost ali mi nije jasno koji to Zakon predvidja sms kao "dopustenu formu opomene".

ZOO sigurno ne.

 

Oni su jednostavno u svoj cjenik a pod nekom tako prozirnomn krinkom "zakonske obveze"

 

http://static.vip.hr/portal/slike/683440_Cjenovni%20sustav%20Vipnet%20d.O.o.%2012.09.2009.%20v1.pdf

 

dodali "sms opomenu" i zaracunali 1 kunu .

 

I jos su temeljem cl25 Pravilnika o PDVu /47-95/ osobodili i PDVa jer je taj sms kao za njih smatra "odstetom" pa ne podlijeze obracunu PDV.

/Ne znaju da to nije clanaka ZOPDVU vec Pravilnika/.

 

Dakle cinjenice su sljedece:

 

- temeljem clanka 111 Zakona o telekomunikacijamam nisam dao nikakvu suglasnost niti prethodnu privolu da mi salje bilo kakve smsove,pa tako ni nazovi Opomenu.

--temeljem clanka 11 Opcih uvjeta poslovanja ( http://www.vipnet.hr/o-vipnetu/opci-uvjeti-poslovanja )

 

"citat"

11.2. Vipnet pridržava pravo uz prethodni pristanak Pretplatnika obavještavati ih raznim komunikacijskim sredstvima o novim proizvodima i uslugama, kao i o aktualnim ponudama. Pretplatnik može zabraniti takvo obavještavanje besplatnim pozivom Službi za korisnike.

 

zatrazio sam od njih mailom "unsubscribe" takvih i svih smsova /sto oni odbijaju izvrsiti/ a samim time ja odbijaam i snositi bilo kakvu refundaciju troska slanja toga smsa jer je on poslan protivno mojoj volji i bez moga dopustenja.

 

--- sms forma nije na zakonu dopustena niti predvidjena forma jer sms nemoze imati snagu dokaza.(Na stranu sad sto to nije niti Opomena koja je poslana bez "preporucene" forme .).

 

Po vasem sto ,kamo i kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaprijeti im odlaskom nekom drugom operateru...., a zapravo pitanje je ovdje dana dospijeća računa, po dospijeću računa mogu poduzimati radnje prisilne naplate, dostave opomena i druge radnje no pitanje je koliko je to pametno u tvojem pa i u nekim drugim slučajevima za koje sam čuo.

 

btw poslali su i meni tako nešto i to nekoliko dana prije dospijeća računa, pa sam ih nazvao, al zbog digniteta ovog foruma nisam u mogućnosti detaljnije opisati sadržaj tog razgovora (ima zapravo nekakve veze s "najboljim čovjekovim prijateljem"). Od tad ništa više takvog nisam dobio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Zaprijeti im odlaskom nekom drugom operateru....,

 

Ma briga njih za moju prijetnju.Na prijetnje se najmanje osvrcu ali bi s e mogli osvrnuti na neku tuzbu ili zastitu moga prava .

Nije sporan datum dospijeca vec je sporna forma Opomene kao akta koja opet isto tako ima svoju "formu" kao i svoj "sadrzaj".

 

Prema ZOO oni mene moraju pozvati na podmirenje duga jer je to formalni cin koji je nuzan prije pokretenja ovrsnog postupka.I moraju mi poslati Opomenu.Ali je pitanje koliko je sms zakonita i na Zakonu dopustena "forma" za slanje Opomene .

Po toj logici mogli bi mi tako isto Opomenu poslati smotanu na komadic papira u prstenu goluba pismonose.

I naplatiti mi je XX kuna.

I sms po meni nije na Zakonu dopustena i valjana forma za dostavu akta koji se zove "Opomena" ,

Niti njih na to u toj formi smsa obvezuje bilo koji pozitivni prospis.Jer zakon obvezuje na Opomenu u formi pisanog akta koja je ujedno i dokaziva /u mogucem ali ne i izvjesnom sporu /

A ako ih ne obvezuje onda mi je ne mogu slati kako se oni sjete.

Tj mogu mi je slati samo ako na/za/ to dam svoju suglasnost.

Jer samo ako dam suglasnost na primitak presutno dajem i suglasnost za trosak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dioničar je napisao:

 

Prema ZOO oni mene moraju pozvati na podmirenje duga jer je to formalni cin koji je nuzan prije pokretenja ovrsnog postupka.I moraju mi poslati Opomenu.

 

A gdje to stoji točno?

 

 

ups,krivo.ne ZOO vec Zakon o telekomunikacijam /122-03/

 

ali opet je upitno dali se to moze primjeniti i na pokretne telekomunikacijske mreze

jer st.3 se primjenuje : ne iskljucuju dolazne pozive odmah vec osiguravaju navedeno u stavku

 

 

Postupak u slučaju nepodmirivanja dugovanja za telekomunikacijske usluge

 

 

Članak 45.

 

(1) Davatelji javnih govornih usluga u nepokretnoj telekomunikacijskoj mreži imaju pravo privremeno isključiti pretplatničku terminalnu opremu iz telekomunikacijske mreže ako pretplatnik nije podmirio dugovanje za obavljene telekomunikacijske usluge, uz uvjet da je pretplatniku prethodno dostavljena opomena s naznakom privremenog isključenja u slučaju nepodmirivanja dugovanja u primjereno određenom roku, te u slučaju da pretplatnik nije podnio prigovor iz članka 49. stavka 4. ovoga Zakona.(2) Privremeno isključenje pretplatničke terminalne opreme iz stavka 1. ovoga članka mora se, u skladu s tehničkim moguć­nosti­ma, ograničiti samo na telekomunikacijske usluge za obavljanje kojih nije bilo podmireno dugovanje.

 

(3) Prije trajnog isključenja pretplatničke terminalne opreme mora se osigurati određeno razdoblje u kojem pretplatnik ima pravo primati dolazne pozive.

 

(4) Podrobniji uvjeti i rokovi za privremeno i trajno isk­ljučenje pretplatničke terminalne opreme u slučaju nepodmirivanja dugovanja za obavljene telekomunikacijske usluge propisuju se pravilnikom iz članka 62. stavka 7. ovoga Zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija