Jump to content

odlazak iz kuće


dhrastic

Preporučene objave

živim u kući sa roditeljima, ocem i majkom, i sa bratom, međutim nismo u dobrim odnosima. često dolazi do svađa sa ocem, koji gotovo svaki puta inzistira na mom odlasku iz kuće. da li imam pravo tražiti da me prije isplati iz kuće van, i općenito, kakva prava imam? ako je to bitno, imam 25 godina.

unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ako su kuću stekli vaši roditelji tada je to njihova kuća-svatko je vlasnik polovice. Međutim, vi i vaš brat niste vlasnici niti imate prava na kući osim onih prava koja vam žele dati roditelji sami.

Dekle, vi roditelje ne možete nikakvim zakonom prisilita da vam bilo što plate. Jedino možete ostvariti nasljedno pravo nakon njihove smrti i to ako za to budu ispunjene pretpostavke za zakonsko nasljeđivanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne ulazim u to kakva je situacija u kući, ali moram reći da je s 25 godina čovjeku već vrijeme da se osamostali. Naročito ako se ne slaže s roditeljima.

 

Ja sam nakon završene srednje škole (s 19 godina) otišla od kuće u Zagreb, gdje sam dobila posao i uz to sam vanredno studirala. Pomalo sam se sama, a kasnije zajedno s mužem "kućila". Sa 25 sam već imala dijete.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dhrastic je napisao:

... da li imam pravo tražiti da me prije isplati iz kuće van, i općenito, kakva prava imam? ako je to bitno, imam 25 godina.

unaprijed zahvaljujem

 

Postovani,

Svako pravo ukljucuje i obveze. Ukoliko ste prijavljeni na toj adresi, imate pravo u kuci boraviti i zivjeti, ali isto tako imate obvezu postovati vlasnike kuce i dogovoreni kucni red kao i sudjelovati, u okviru svojih mogucnosti, u troskovima (redovnim i izvanrednim) odrzavanja iste, ako vec ne financijski, onda vlastitim radom.

 

Odgoj, rast, oprema i skolovanje mladih do 18. godine kostaju najmanje 30.000 eura po djetetu sto bi danas bilo cca 100.000 eura (ako ne i vise) na stednoj knjizici svakog roditeljskog para koji je odlucio 25 godina stedjeti umjesto imati djecu.

 

Nije naravno sve u novcima, ali je pametno voditi o istima racuna i imati ih na umu kako bismo ulozeno sacuvali a jednog dana eventualno nesto i naslijedili...

LP

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija