Jump to content

Jesu li OŠ obavezne organirzirati putovanja preko putničkiih agencija ?


Cvita39

Preporučene objave

Pročitala sam ovaj članak,malo stariji

 

MMTPR preporuča školske izleti isključivo preko ovlaštenih putničkih agencija

 

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) pozvalo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da upozori ravnatelje osnovnih i srednjih škola da organizaciju jednodnevnih ili višednevnih školskih izleta provode isključivo preko ovlaštenih putničkih agencija te da ugovorom s agencijama precizno definiraju sve uvjeti putovanja, uključivo i kvalitetu autobusa kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice.

 

Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo je dobilo informacije da se u pojedinim slučajevima prijevoz učenika na školske izlete, posebice jednodnevne, obavlja neodgovarajućim prijevoznim sredstvima, primjerice neispravnim autobusima, ili da se prevozi veći broj putnika od dozvoljenog, posebice na plovilima.

 

S obzirom da do kraja lipnja slijedi intenzivno razdoblje školskih izleta, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka se obratilo i udrugama putničkih i turističkih agencija, nadležnim inspekcijskim službama Ministarstva unutarnjih poslova te Državnom inspektoratu s molbom da u tom razdoblju posebice obrate pozornost na ispravnost prijevoznih sredstava kojima se provode ti programi.

 

Ujedno pozivaju sve roditelje da vode računa o tome da njihova djeca, sukladno Zakonu o turističkoj djelatnosti, na školske izlete idu isključivo preko putničkih agencije koje su, među ostalim, dužne koristiti prijevozna sredstva u kojima su putnici i prtljaga osigurani te s kojima se mogu precizno definirati svi uvjeti putovanja, uključujući i ispravnost autobusa.

 

(Hina) xrub yds

 

 

 

 

 

Zanima me,u mom konkretnom problemu,što roditelji mogu napraviti i na koji se zakon pozvati ako škola inzistira da se putovanje obavi BEZ sudjelovanja putničke agencije.Prijevoz bi se obavio sa posuđenim kombijima, a osiguranje bi bilo samo preko jedne osiguravateljske kuće.U pitanju je paket aranžman od tri dana.

Šta roditelj u tom slučaju može napraviti?Šta kaže zakon ,i koji dio zakona se odnosi na striktne sankcije za školu koja ne provodi putovanja duža od 24 sata preko putničke agencije.

Zahvaljujem unaprijed i odgovor mi je baš hitan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija