Jump to content

zatvor/pritvor


sani66

Preporučene objave

Ovisi koje rješenje mu je uručeno. Najvjerojatnije je osoba sada u pritvoru. Može raspravnom sucu na prvoj raspravi napomenuti da ima pravomoćnu kaznu zatvora pa se eventualno jedno zamijeni drugim, ili se preko uprave zatvora obrati sucu izvršenja. Ili može predložiti ukidanje pritvora uz obrazloženje da je spreman ići služiti zatvor. To okrivljenici čine jer kad su u zatvoru imaju neke "slobode" koje kao pritvorenici nemaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I koliko dugo u principu može sve to trajati? Mislim na „transformaciju“ pritvor-zatvor? Pitam upravo zbog tih "sloboda" koje ste spomenuli (primjerice posjeta, koji su pritvorenicima dozvoljeni samo uz dozvolu istražnog suca, a ista za posjetu zatvorenicima nije potrebna). Ne znam na koje rješenje mislite, znam da je podignuta optužnica da postoji opravdana sumnja u počinjenje drugog kaznenog djela zbog čega je i priveden.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi trebalo dugo trajati,jer sudac koji sudi ne voli taj pritisak da mu je optuženik u pritvoru o kojem se mora svaka dva mjeseca ponovo odlučivati,samo može biti malo peripetija, najbolje da mu to sredi branitelj (ako je riječ o optužnici mora imati branitelja). Dakle on mora sam odlučiti da želi biti u zatvoru i reći svome branitelju da mu to omogući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pareat, hvala puno. I samo da utvrdim gradivo - nakon sto mu bude omogucen zatvor, sluzit ce kaznu za koju je vec dobio pravomocnu presudu i zbog koje se i trebao javiti u zatvor, te ce mu vrijeme provedeno u pritvoru biti uracunato u kaznu? A ovo "novo", zbog cega je priveden, ostaje druga stvar koja ce se s vremenom rjesavati? Ako sam ja to sve dobro shvatila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija