Jump to content

Postupak selekcije u MVPEI?


anonimno

Preporučene objave

kaj opet raspisuju natjecaj? kolko ja znam nedavno su primili 20 pravnika, tak da se bojim da neces skoro imati prilike...ja se nisam tamo javila, ali ovi koji su bili su rekli da je testiranje bilo prilicno tesko, navodno test opce kulture da je bio najtezi. pretpostavljam da su zahtjevni i za strane jezike. uglavnom testiranja su bila negdje u 11 mj kolko mi se cini, rjesenja o prijamu su stigla, ali jos nisu ljudi poceli raditi.

neznam doduse na koja testiranja ti mislis, nakon natjecaja zasto bi te opet testirali?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam bila ne testiranju prije dvije i pol godine za tadašnje mvp. s obzirom da je prošlo toliko vremena, moguće da su se stvari i promijenile. dakle, testiranje je bilo u jednu nedjelju na filozofskom faksu i trajalo je otprilike 4 sata (s pauzama). tražilo se: standardni piho test, test inteligencije, 2 strana jezika i hrvatska povijest i kultura. sve u svemu, bilo je dosta teško. velika dvorana na filozofskom je bila puna, meni je to bilo prvo testiranje za neki posao poslije faksa, i nisam mislila da sam prošla dalje, međutim jesam. i onda dođem na razgovor, a tamo njih šestero, sve neke face tipa načelnik nekog odjela, tajnica ministarstva, voditelj diplomatske akademije, pa čak i jedan pomoćnik ministra, i naravno psiholog. i onda je počelo ispitivanje: nabrojite međunarodne sudove koje poznajete, zašto želite raditi u mvp, bilo je još nekih brzih provjera znanja koje sam zaboravila. e da, biser mi je bio kad me je jedan od njih pitao o mom boravku u inozemstvu (babysittala sam par mjeseci u jednoj zemlji, i bila kod rodbine u drugoj) da jesam li možda tamo nešto studirala vezano za pravo?!?! da, dok sam čuvala dijete i učila jezik, imala sam u pričuvi par tisuća eura za studiranje!?!?!? uglavnom nisam mogla vjerovati. apliciram za posao vježbenika, a oni bi rado da imam neki phd i radim za 3000 kn.

i nisam prošla "usmeni" dio.

najgore mi je bilo što sam, dok sam čekala na hodniku da me pozovu, čula njih kako komentiraju curu prije mene: "ma da, tipični početnik!". tako da sam, čim sam završila, izjurila van da ne čujem njihove komentare. uglavnom, nisam mislila da sam bila jako loša, ali nisu me uzeli. no, ja sam bila zadovoljna da sam ušla u drugi krug, s obzirom da nas je bilo puno na pismenom, a i test nije bio lagan. kasnije sam čula da je tamo nemoguće dobiti posao, ako nemaš vezu, no to baš i ne vjerujem jer sam ja odmah iza toga dobila posao u druga 2 ministarstva bez ikakve veze.

ne želim nikoga plašiti, ali savjetujem ti da se za pismeni pripremiš. mislim da je meni u pozivu na testiranje bila uputa iz čega će biti testovi. u svakom slučaju preporučam lagano vježbanje testova inteligencije, čisto da vidiš kakvi zadaci postoje, a i ne bi bilo naodmet prolistati koji udžbenik iz povijesti - o hrvatskoj, znati nabrojati nac. parkove i parkove prirode, neke hrvatske filmove i njihove redatelje.

ne znam ima li ikakve veze s načinom regrutiranja, ali kad sam ja bila na razgovoru, na vlasti je bila račanova vlada.

u svakom slučaju, sretno!

:-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija