Jump to content

molila bi vas hitnu pomoć...


Ines225

Preporučene objave

MOLILA BI POMOĆ...

 

MORAM VAM OPISATI SVOJU SITUACIJU (PREMDA SAM VEĆ BILA KOD TRI ODVIJETNIKA I NITI JEDAN MI NIJE PREVIŠE POMOGAO, A TU SAM NAŠLA PODOSTA KORISNIH I STRUCNIH INFORMACIJA)

 

NAIME,

 

PREMINUO MI JE OTAC PROŠLE GODINE U 5MJ. I PREMDA SU MAJKA I ON BILI RAZVEDNENI (MAMA NIKAD NIJE POTRAZILA BRAKORAZVODOM NISTA OD POKOJNOG OCA IAKO JE IMALA PRAVA NA TO) NASLJEDNICI SMO NAS TRI SESTRE (JA PUNOLJETNA I DVIJE MALOLJETNE SESTRE). OTAC JE BIO RVI I MIROVINA SE PRENOSI NA MALOLJETNE SESTRE. OTAC JE OSTAVIO 4 KREDITA OD KOJIH JE JEDAN ZASTICEN' POLICOM 'AGRAM' ZIVOTNOG OSIGURANJA, DRUGI JE DIGAO ZA KUPNJU AUTOMOBILA A TREĆI TAKODER ZA OSOBNE POTREBE (PRETPOSTAVLJAM DA JE SVAKI ZA OSOBNE POTREBE JER NIJE SE OD NJIH ULAGALO U STAMBENE POTREBE, MORAM POGLEDAT KOJE SU VRSTE KREDITA). CETVRTI KREDIT JE HIPOTEKARNI I NJEGA MORAMO OTPLACIVATI JER JE JEDINI KOJI JE NA DRUGOM STANU POD VLASNISTVOM MAJKE.

UREDNO ME MALTRETIRAJU IZ TE BANKE KOD KOJE IMA POLICU ZIVOTNOG I SAD DOPISOM TRAZE DA DODEMO DA SE DOGOVORIMO OKO OTPLATE KREDITA, OSIGURAVAJUCOJ KUCI NISU NITI JAVILI DA JE OTAC PREMINUO, NEGO CEKAJU DA NASLJEDNICI PREUZMU DUG. JA SAM IM TELEFONSKI REKLA NEKA ME NE ZOVU JER IMAJU POLICU I NEKA SE NAMIRE IZ NJE. PREMDA JE OTAC DVA MJESECA NAKON PODIZANJA TOG KREDITA NAGLO PREMINUO ONI MENE MALTRETIRAJU DA JE ON NJIH LAGAO I DA JE BIO BOLESTAN.OTAC NIJE PREMINUO OD NIKAKVE BOLESTI, I JA TAJ KREDIT NE MISLIM OTPLACIVAT. RADI SE O OROCENOM DEPOZITNOM KREDITU SA POLICOM ZIVOTNOG OSIGURANJA. OSTALA DVA KREDITA TAKODER UREDNO DOLAZE OPOMENE I CEKAJU DA SE PREUZME DUG, TU JE TAKODER I OČEV MINUS U BANCI I MASTERCARD ZA KOJI BANKA RBA ČEKA DA SE NAPLATI OD NASLJEDNIKA (ZNACI MENE I MOJE DVIJE MALOLJETNE SESTRE)

 

NEZNAM STA MI JE CINITI JER NISAM NAISLA OCITO NA DOBROG ODVIJETNIKA A SITUACIJA JE DOSTA ZAMRŠENA I OSTAVINSKA VEĆ 8 MJESECI NIJE RIJESENA.

 

MOLIM VAS AKO MI MOZETE UKRATKO POMOCI STO OD OVIH DUGOVA NIKAKO NEBI SMJELA PREUZETI, KAKO BIH ZNALA STO DALJE CINITI.

 

PUNO VAM HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

 

Nasljednici nasljeđuju imovinu ostavitelja i dugove .

Vi ne morate preuzeti dugove dovoljno je da se odreknete nasljedstva .

 

Vi trebate razgovarati sa bankom ,i informirati banku da ne želite preuzeti nikakve dugove .

U koliko se nekretnine vode na Vašoj majci tada ona nije dužna da otplaćuje dugove supruga .

U ostavinskom postupku Vaša majka ima pravo potraživati svoju bračnu stečevinu i izdvajanje te stečevine iz ostavinske mase.Taj se zahtjev može još uvijek podnijeti.

Banka se može namiriti iz police životnog osiguranja ,i imovine ,koja ostane nakon izdvajanja bračne stečevine .Ako su nekretnine upisane na oca tada može majka tražiti kao bračnu stečevinu isto 50% od ukupne imovine koja se vodi na oca .

 

Bračni drug , ne mora vraćati dugove ostavitelja ,pod

uvjetom da ne nasljeđuje ništa nakon izdvajanja bračne stečevine .

 

Javnom bilježniku napišite dopis kojim majka potražuje na ime bračne stečevine ,ako je nešto naslijedila i povećala imovinu nekim sredstvima naslijeđenim ili darovanim ,to je također samo imovina Vaše majke i ne dijeli se samo ju treba izdvojiti u suglasnosti sa svim nasljednicima iz ostavine .

 

Trebate sastaviti dobar podnesak za JB koji vodi raspravu ,tako da se prije okončanja rasprave rješenjem utvrdi što je

otac ustvari imao .

 

Otiđite u banku i molite za odgodu dogovora o dugovima do okončanja ostavinskog postupka .Banka zna za policu i obično polica pokriva dug ,pa bi oni trebali izvršiti prijeboj duga sa iznosom iz police .Banka treba steći dojam da Vi želite surađivati.

 

Pozdrav !

 

Istovremeno pokušajte razgovarati i sa osiguravajućim društvom .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako da komuniciram s bankom kad oni zele da se dodemo dogovoriti oko otplate kredita a zvala sam ih i rekla telefonski da se pokriju iz police zivotnog osiguranja, oni uporno zele svoje. Mislim da nemam razloga onda ici u banku i zivcirati se jer su vrlo bezobrazni. s time da uz policu otac je imao i oroceni depozit.

 

Molim vas ako imate kakvog dobrog odvijetnika da mi javite, ili ostavite broj mobitela da vas kontaktiram jer nisam naisla ni na jednog koji se bavi nasljednim pravom.

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija