nimora objavljeno: 23. siječanj 2010. objavljeno: 23. siječanj 2010. u pozivu za salušanje stoji ovaj član....o čemu se radi... Citiraj
zorko odgovoreno: 23. siječanj 2010. odgovoreno: 23. siječanj 2010. Zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe Članak 213. (1) Roditelj, posvojitelj, skrbnik ili druga osoba koja grubo zanemaruje svoje dužnosti zbrinjavanja ili odgoja djeteta ili maloljetne osobe, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se roditelj, posvojitelj, skrbnik ili druga osoba koja zlostavi dijete ili maloljetnu osobu, prisili je na rad koji ne odgovara njezinoj životnoj dobi, ili na pretjerani rad, ili na prosjačenje, ili je iz koristoljublja navodi na ponašanje koje je štetno za njezin razvitak. Citiraj
nimora odgovoreno: 24. siječanj 2010. Autor odgovoreno: 24. siječanj 2010. kad nastupa zastar za ovo djelo...nisam se mogao snači u zakoniku koliko to iznosi po novom? Citiraj
zorko odgovoreno: 25. siječanj 2010. odgovoreno: 25. siječanj 2010. I po novom i po starom 6 godina od dana počinjenja djela. Citiraj
pareat odgovoreno: 25. siječanj 2010. odgovoreno: 25. siječanj 2010. zastara ne teće do punoljetnosti djeteta Citiraj
nimora odgovoreno: 25. siječanj 2010. Autor odgovoreno: 25. siječanj 2010. ?????? događaj navodnog zanemarivanja(rastava bila u tijeku) prijavila majka djeteta u 03/2005 a dijete napunilo 18 u 10/2005 !!! iste godine obavljeno je i saslušanje na županijskom sudu i poslije toga do danas ništa...sada je saslušan na sudu za mladež a isti sudac traži i poziva na saslušanje sada već punoljetnika... zar se ovdje ne radi o relativnoj zastari...od događaja i saslušanja do danas prošlo je malo manje od 5 godina!!!!! a od punoljetnosti 4 god.i 3 mjeseca... Citiraj
nimora odgovoreno: 28. siječanj 2010. Autor odgovoreno: 28. siječanj 2010. može li konkretno objašnjenje,iznio sam relevantne činjenice Citiraj
nimora odgovoreno: 10. veljača 2010. Autor odgovoreno: 10. veljača 2010. nimora je napisao: ?????? događaj navodnog zanemarivanja(rastava bila u tijeku) prijavila majka djeteta u 03/2005 a dijete napunilo 18 u 10/2005 !!! iste godine obavljeno je i saslušanje na županijskom sudu i poslije toga do danas ništa...sada je saslušan na sudu za mladež a isti sudac traži i poziva na saslušanje sada već punoljetnika... zar se ovdje ne radi o relativnoj zastari...od događaja i saslušanja do danas prošlo je malo manje od 5 godina!!!!! a od punoljetnosti 4 god.i 3 mjeseca... može odgovor...molim vas... Citiraj
nimora odgovoreno: 10. veljača 2010. Autor odgovoreno: 10. veljača 2010. zoki2 je napisao: I po novom i po starom 6 godina od dana počinjenja djela. kako je zastara daleko kad se događaj zbio 2005 ? Citiraj
nimora odgovoreno: 13. veljača 2010. Autor odgovoreno: 13. veljača 2010. pa jednostavno ,još godina dana...sad je saslušanje ...na to rješenje uložit ču žalbu,neznam komu ,dal drugostupanjskom ili vrhovnom...uglavnom imam šanse...nego nešto me interesira..može li taj član me kačit ako nisam plača uredno alimentaciju i da li 6 godina zastare odnosi i na alimentaciju... -imao sam čuti razmišljanja da je zastara za ovo djelo 5+5 jer se on kažnjava kaznom od godine zatvora i više...a onda je valjda zastara 5+5 ili se to odnosi pak na zastaru progona? ma ne,nemam pojma ..sve mi je ovo totalna zbrčka..može mi ko razrvezat ovaj gordijski čvor... NAPOMENA: nisam kriv...ko hoće nek vjeruje a ko ne ne mora...samo sam iskren! Citiraj
nimora odgovoreno: 15. veljača 2010. Autor odgovoreno: 15. veljača 2010. može neko ubacit malo objašnjenja bio bi mu silno zahvalan Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 17. veljača 2010. odgovoreno: 17. veljača 2010. Pa lijepo Vam je rečeno, 6 godina od počinjenja djela. 2005 + 6 = 2011. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.