Jump to content

Kako ovo rjesiti???


bartol

Preporučene objave

Parcela u vlasnistvu mog pradjeda je bivsom drzavnom granicom izmedju Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine Italije bila podjeljena na dva djela sa slicnim brojevima – 286/1 i 286/1/1. U „jugoslavenskom“ dijelu provedena je ostavinska rasprava nakon pradjedove smrti kojom su bile obuhvacene obje parcele i kasnije kroz 70-tak godina upisivani su nasljednici samo na jednoj parceli. Nakon 1945. parcelama su promjenjeni brojevi. Na drugoj parceli i dalje je upisan moj pradjed. Kako to rjesiti? Zbog proteka vremena i broja nasljednika u zemlji i inozemstvu raspravljanje naknadno pronadjene ostavinske imovine mi se cini nemoguce. Tužba posjednika na dosjelost? Pojedinacni ispravni postupak? Neka ideja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

To trebate riješiti kao naknadno pronađenu imovinu .Tada JB ili sud mjesta gdje se nekretnina nalazi vrši diobu prema već donijetom rješenju.

 

Ako idete tužbom ,tada morate utužiti sve žive nasljednike iza pradjeda , jer se mrtva osoba ne može utužiti.Smrću ostavitelja imovina prelazi na žive nasljednike .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija