Jump to content

pomoć, hitno


mariah

Preporučene objave

Dobar dan! Imam veliki problem, molim pomoć. Prije 5 mjeseci sa djetetom sam napustila stan (on nas je iselio). Dobila sam skrbništvo nad djetetom s tim da nema određeno kada ju on viđa, već po dogovoru, što on maksimalno koristi, ne kaže kada će ju vratiti, sudac je u presudi napisao da će mi alimentaciju davati na ruke??!!! iako je u sudnici spominjao i račun na njeno ime, na što sam ja rekla da, na račun. odrekla sam se prava žalbe. BUDALA!!!!!U zamijenu za skrbništvo sam se odrekla sve imovine i sada on želi da to i potpišem. Kako da to obavim, a da ne upadnem u još veća sranja? Sadvidim da sam bila naivna i da sam ispušila na sudu kao mali majmun?! njemu nije do nje, jer kad je rekao da traži zajed. skrbništvo, ja sam rekla da ja onda želim pola imovine i on je od skrbništva odustao. pomoć, molim vas!!! hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gospođo,

 

kako Vi to mislite da ste se "odrekli imovine u zamjenu za skrbništvo"? o kakvom to zajedničkom skrbništvu kao specijalnoj kategoriji pišete, kad Obiteljski zakon jedino takvu kategoriju, osim u iznimnim slučajevima, poznaje? informirajte se malo o svojim pravima (pročitajte Obiteljski zakon), pa ćete vidjeti da Vaš bivši suprug uopće nije u mogućnosti ucjenjivati Vas imovinom (brakorazvodni postupak u kojem se odlučujue o razvodu, dodjeli djeteta na zajednički život i brigu ("skrb" je izraz istoga značenja i nipošto ne znači "skrbništvo"), iznosu alimentacije i susretima s roditeljem s kojim dijete ne živi u potpunosti je odvojen od postupka podjele bračne imovine te jedan na drugoga nemaju nikakve uzročno-posljedične veze)) niti da ste u tako velikim problemima kako Vam se čini.

 

također, sudac je ispravno odlučio da se alimentacija, koja je očev mjesečni doprinos za uzdržavanje djeteta, isplaćuje Vama "na ruke" (podrazumjeva isplatu dosuđenoga iznosa na Vaš tekući ili neki drugi bankovni račun, uplatu poštanskom uplatnicom ili doslovno davanje gotovine Vama u ruke u zamjenu za potpisanu priznanicu); uplata novca na račun otvoren na djetetovo ime nije baš najmudrija odluka, jer tim novcem ne možete raspolagati bez pristanka CZSS-a.

 

od suda tražite izmjenu presude u djelu kojim se reguliraju susreti oca i djeteta, točnije, tražite precizno definiranje vremena susreta zbog nemogućnosti dogovora, što šteti djetetu.

 

zastrašivanje bivšega partnera opasnim vezama i nadnaravnim sposobnostima e kako bi ovaj odustao od svojih prava, uobičajeni je folklor tijekom brakorazvoda i ne bi se na to trebali osvrtati, posebice ako ste kvalitetan roditelj; vjerujte zakonima, a ne Bostonskom pravu i hrvatskim sapunicama i hrabro naprijed :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odrekavši se prava na žalbu, odrekli ste se mogućnosti pobijanja zakonitosti donesenoga rješenja (pročitajte Zakon o općem upravnom postupku), što ne znači da nikad više ne smijete tražiti nikakvu izmjenu donesenih odluka, ukoliko su nastale nove okolnosti. dakle, kako dijete raste možete tražiti povećanje alimentacije (isto tako, bivši suprug može tražiti smanjenje ako npr. zasnuje novu obitelj, bitno mu se smanje prihodi itd.), promjenu ritma susreta oca s djetetom, otac može tražiti promjenu odluke o dodjeli djeteta na zajednički život i brigu itd.

 

o opravdanosti zahtjeva sud će odlučivati u novom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija