Jump to content

parkirao izvan invalidskog mjesta, dobio kaznu da sam zauzeo to mjesto!?


jacob

Preporučene objave

Pozdrav,

 

evo danas sam parkirao auto bocno u jednosmjernoj cesti, gdje na kraju ima 5 parkirnih mjesta za invalide. Kako su par puta mjesta precrtavana (i valjda mijenjanih dimenzija), ima svakakvih crta na podu, ali uglavnom, ja sam parkirao na zadnje parkirno mjesto (s lijeve strane mi je bila zuta linija, s desne mi je bila plava).

 

Kad sam dosao do auta, nasao sam kaznu po clanku 82. st. 1, tocka 12 "parkiranje na mjesto za invalide", 700kn. Sad me interesira, s obzirom da nisam zatekao policajca u blizini niti sam odmah uocio kaznu (nego tek pri parkiranju ispred kuce), sto napraviti? Mogu pisati zalbu, da. Nemam dokaz da sam bio parkiran tako kako jesam, pa me interesira kakav dokaz (osim ispisane kazne) ima policajac koji tvrdi da sam bio unutar invalidskih mjesta? Kako se to opcenito evidentira i regulira, njima se vjeruje npr. vise nego gradjanima ili...? Jel moraju to nekako evidentirat (kao npr. kad se dize paukom: fotografija, ili nesto drugo) ili sto? Moja rijec protiv njegove na prekrsajnom sudu radi 700kn?

 

Hvala unaprijed.

 

Jakov

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Znaci to je pravna drzava, odluci netko da ce taj dan odraditi 'normu' secuci po parkingu i pisuci kazne: pa ce na sudu ionako vise vjerovati njemu?

 

S obzirom da sam na kazni vidio broj znacke i potpis policajca, znam o kojem se radi, jedan koji samnom ima nekih 'nerazrijesenih' stvari od jedne svadje prije 12 godina (jer sam ga prijavio za ponasanje). I sto sada, prihvatiti njegovu samovolju jer ce sud njemu vise vjerovati?

 

Interesira me da li je on duzan evidentirati na bilo koji nacin (foto ili video ili geodetski izmjer hehe, stogod) stanje ili jednostavno napise i to je to?

 

Iako ni fotografija nije bas neki dokaz, bolje ista nego nista, ovako doslovno svatko moze uzeti blokic i uplatnice u ruke i ajmo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija