Jump to content

porezna ovrha na nekretnini


parni

Preporučene objave

Nalyada je napisao:

Nakon 10 godina nastupa apsolutna zastara a onda se mora platiti samo glavnica a ne i kamate! Moraš tražiti analitiku duga iz porezne i napisati zahtjev za otpis kamata.Ali u zahtjevu moraš navesti svaku knjiženu stavku pojedinačno.

čl.94 st.8 općeg poreznog zakona,

čl. 222 ZOO

 

Po mojim informacijama čini mi se da niste jer mi je dug iz 2000. godine i sve se više gomila. Sada je 3 puta veći od glavnice, ali je opet manji od vrijednosti kuće. Kuća mi je očeva ali je stjecajem okolnosti na meni (bolje bi bilo da nije). Tu živim sa ocem, majkom, sestrom i troje djece. Ponudio sam da platim glavnicu kreditom banke, ali su odbili iz porezne uprave s izlikom da nismo na tržnici. Banka mi ne da kredit je mi je upisano založno pravo. Hrvatski sam branitelj i volim ne misliti što bi bilo kad bi bilo..., a o svom ocu koji je cijeli život radio da napravi tu kuću i ne pomišljam...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moraš napraviti pismeni zahtjev da bi dobio pismeno rješenje na koje se moraš žaliti. U žalbi trebaš upisati svaku stavku zastare - 10 god.apsolutne do danas i 5 god. relativne do dana kada je sud primio prijedlog za ovrhu. Kada pošalješ žalbu kamate se ne računaju do njihovog odgovora. Ili nađi dobrog odvjetnika da ti to napravi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija