Jump to content

Izostanak tužitelja


Preco

Preporučene objave

Evo kratak opis. Izvinjavam se ako je u krivom forumu.

 

Protiv NN je podignuta optužnica da je lagala na sudu. Međutim prije toga sadašnji tužitelj sa svojim odvjetnikom prije podizanja optužnice je dolazio u kuću NN i ucjenjivao za promjenu iskaza na sudu koji se prije toga vodio. Nakon neuspjelog pokušaja, podigli su optužnicu.

Proveden je sud, pa se odgodio zbog novih svjedoka, pa je opet suđeno, ali nije došlo do presude jer tužitelj nema nikakvih dokaza. Tražili su da se odgodi sud, međutim do sada je već 4 puta tužitelj izbjegavao pojaviti se na sudu. Čak imamo i dokaz da su sudkinja i brat od tužitelja u rodbinskoj vezi. Postoji li kakvo rješenje za ovaj sud ?

Jel moguće da tužitelj bez ikakvog razloga se ne pojavljuje na sudu ? Nikakvu ispričnicu niti razlog odustanka ne donosi. Čak je viđena u kafiću blizu suda da sjedi i ne želi se pojaviti u sudnici!!!

Molim pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Malo ste nejasno opisali situaciju.

 

Ako se radi o parničnom postupku zna se što slijedi ako se tužitelj ne pojavljuje na ročištima, a dostava mu bila uredna.

 

Srodstvo suca mora biti blisko, definirano Zakonom o parničnom postupku, da bi imalo osnove za izuzeće.

 

U slučajevima daljnjeg srodstva treba dokazati osnovanu sumnju u pristranost jer inače predsjednik suda neće izuzeti tog suca.

 

Ako se radi o kaznenom postupku, bez tužitelja se u skraćenom postupku može voditi rasprava, dok bez državnog odvjetnika u slučaju redovitog postupak, postupak se ne može voditi/rasprava održati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija