Jump to content

slobodan dan


mimin

Preporučene objave

mimin,

a da ne pričamo i da bi Vam poslodavac trebao, prema zakonu o radu, rad nedjeljom i praznicima uvećano platiti, a s obzirom da ste radili svaki dan neminovno ste radili i u te dane, da imate pravo na godišnji odmor,...Ali, zakoni kažu jedno, praksa radi drugo. U ovo vrijeme kada čovjek po svaku cijenu nastoji zadržati posao i dobivati kakvu takvu plaću, rijetki su spremni tražiti ono što im po zakonu pripada iako su svjesni nepoštivanja odredbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mimin je napisao:

hvala na iscrpnim informacijama ali zakon kaze jedno a nasi poslodavci drugo a o inspektorima da i ne govorim .Dođu popiju picence i pred gazdom te pitaju jel sve uredu i odu a mi poslije se tucemo nogom u guz...

 

Pa neznam baš mimin da se inspektori mogu tako ponašati. Oni su obvezani etičkim kodeksom, kojim su uređena pravila ponašanja državnih službenika prema građanima kao i obveza čuvanja osobnog ugleda i ugleda državne službe. Dakle bilo kakovo nedolično ponašanje prema vama kao građaninu imalo bi za posljedicu gubitak službe u slučaju prijave nadređenima i dokaza o učinjenoj povredi. Neznam baš, da bi se u ova teška vremena netko od inspektora usudio igrati sa radnim mjestom. Znate kako se kaže:"I iznad popa ima pop." :palac:

A vi ste i pred gazdom trebali reči da nije sve uredu,pa nek se gazda misli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je jedan začaran krug: ja isto ne bi ništa rekla inspektoru pred svojim gazdom, a ne bi rekla ni kada gazde nema jer taktak moram dat zapisnik sa svim kaj sam rekla GAZDI, a ne znam postoji li neki pravni institut koji bi me mogo zaštitit od gazde ako dobije presudu s prekršajnog s oko 70 000kn kazne. tako da inspekciju trebamo samo kada je radni odnos gotov :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija