Jump to content

HITNO ! - Kako steći pravo na naknadu sa ZZZ ako posjedujem d.o.o.


pero_2005

Preporučene objave

Poštovani,

Ističe mi ugovor na određeno vrijeme, a na forumu sam vidio da nemam pravo na naknadu sa zavoda za zapošljavanje ukoliko sam vlasnik tvrtke (nisam zaposlen u njoj, nemam dugovanja prema dobavljačima, nemam dugovanja prema državi, jedino poslujem u minusu - godišnje do 5 računa). Da li je moguće nekoga proglasiti suvlasnikom u udjelu većem od 50% (na koji način) i da li tada imam pravo na naknadu sa zavoda za zapošljavanje? Naime, nećakinja (isto nezaposlena) bi htjela pokrenuti vlastiti posao, ali druge djelatnosti - kakve su sve promjene potrebne za to? I još jedno - da li ona tada mora sama plaćati doprinose? Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vlasnici trgovačkih društava i udjeličari u istima nemaju pravo na ostvarivanje novčane naknade nezaposlene osobe.

 

Želite li imati suvlasnika u svom poduzeću,morate raditi izmjene pri nadležnom trgovačkom sudu.Otiđite kod javnog bilježnika koji će Vam sastaviti novi društveni ugovor (do sada ste kao jedini vlasnik imali Izjavu o osnivanju).U društvenom ugovoru definirate članove društva,temeljne uloge, određivanje udjela člana u dobiti,vođenje poslova i zastupanje društva...Također radite i dopunu djelatnosti kojima bi ste se bavili ako iste već nisu upisane,što se odnosi na poslovanje Vaše nećakinje.

 

Osoba koja nije osigurana po drugoj osnovi (nećakinja), mora se prijaviti na HZMO/HZZO, temeljem ugovora o radu ili obračunavati i uplaćivati doprinose temeljem poduzetničke plaće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija