Jump to content

ostavinska rasprava


zzzeljka

Preporučene objave

GDJE MOGU POTRAŽITI RJEŠENJE O OSTAVINSKOJ RASPRAVI?OTAC MI JE POKOJNI,A NAS JE TROJE BRAĆE I MAJKA.ZANIMA ME ,KUĆA JE PODJELJENA NA 4 JEDNAKA DIJELA NAKON OČEVE SMRTI,A SADA BI JEDAN OD BRAĆE MENI DAROVAO DIO.A AKO BI GA SLUČAJNO ISPLAČIVALI(VIŠE NE ŽIVI S NAMA),DALI SE RAČUNA VRIJEDNOST KUĆE NA DAN RASPRAVE ILI DANAŠNJA VRIJEDNOST(MNOGO SE RADILO PO KUĆI).I KAKO TO NAJBRŽE I NAJLAKŠE IZVESTI???NISU MI BAŠ JASNI ZAKONI,POMOZITE!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje možete potražiti među svojim papirima u kutiji u kojoj čuvate važne dokumente :-D

 

Šalu na stranu, evo ozbiljno:

 

Ako su nasljednici (vas četvero) upisani u zemljišne knjige, rješenje o nasljeđivanju vam nije potrebno. Vi ste svaki vlasnik 1/4 idealnog dijela nekretnine, tj. suvlasnici nekretnine, i svaki od vas može svojim dijelom raspolagati po volji, dakle poklanjati ga ili prodavati. Ako ga prodaje, može ga prodavati po cijeni koju ugovori, vrijednost koju je ta imovina imala u trenutku nasljeđivanja je potpuno nevažna.

 

Ako je ostavinska rasprava provedena, ali u zemljišnim knjigama još nije provedeno rješenje, onda je bolje da prvo provedete rješenje a zatim izvršite darovanje odnosno kupoprodaju zbog jednostavnijeg prijenosa na nove vlasnike.

 

Rješenje o nasljeđivanju je svaki od vas trebao dobiti, a trebalo je biti provedeno i u gruntovnici po službenoj dužnosti. Ako rješenja više nemate, možete ga tražiti od suda na kojem je provedena ostavinska rasprava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija