Jump to content

Braniteljske dionice - još jedna prevara?


JPJ

Preporučene objave

Za otkupnu cijenu udjela uzima se cijena važeća na šezdeseti (60) dan od dana podnošenja zahtjeva, dok će se sredstva ostvarena prodajom udjela isplatiti članu Fonda HB u daljnjem roku od 3 radna dana od dana relevantnog za izračun cijene udjela, tj. sredstva će biti doznačena na račun člana Fonda HB najkasnije 63. dan od dana podnošenja zahtjeva. Ukoliko šezdeseti (60) dan pada na neradni dan (vikendi i blagdani), kao važeća cijena za obračun otkupne cijene udjela uzima se cijena pr vog sljedećeg radnog dana Fonda HB, a udjeli se isplaćuju u daljnjem roku od tri (3) radna dana. Na zahtjevu će biti otisnut datum očekivane isplate sredstava ostvarenih prodajom udjela na račun člana Fonda HB ili gotovinske isplate u FINA-i.

 

Prema ovome ispada da ako ste odlučili prodati vaše dionice, a to ćete, podrazumijeva se, pokušati napraviti onog dana kad je otkpuna cijena udjela najveća, morate biti jako vidoviti te izračunati kolika će biti cijena udjela na dan kad vam budu izračunavali koliko novaca vam trebaju isplatiti. Da pojednostavnim, ukoliko je danas otkupna cijena 700,00 kuna po udjelu i vi promislite da je to dobra cijena i odlučite se prodati vaše udjele, vjerojatno ćete bit prevareni te možda dobiti manji iznos od planiranog, jer Fond vam neće izračunati vrijednost vaših udjela prema vrijednosti za onaj dan kad ste predali zahtjev za prodaju udjela, nego tek prema onoj kakva će biti šezdeseti dan od predaje zahtjeva. Dakle, ako je danas vrijednost udjela 700,00 kuna, za šezdeset dana može biti 500,00 što vi nikako ne možete znati. Na taj način možete izgubiti, ovisno o visini udjela, par tisuća kuna. Recimo da imate 30,00 udjela, što bi vam, ako je vrijednost udjela recimo 700 kuna, donijelo 21.000 kuna, ali ako je vrijednost udjela šezdesetog dana od dana podnošenja zahtjeva za njihovu prodaju pala na 500 kuna onda ćete za 30,00 udjela dobiti 15.000 kuna što je 6.000 kuna manje od planiranog i očekivanog iznosa. To je čista prevara. Zašto se izračun ne vrši onog dana kada se podnosi zahtjev za prodaju udjela jer logično je da nitko ne želi izgubiti na dionicama? Isplata može biti nakon 60 dana ali izračun ne.

 

Ja svoje dionice (još uvijek) ne želim prodati, a kad to poželim napraviti htio bih zaraditi što je moguće više. Logično bi bilo čekati da vrijednost udjela naraste do onog iznosa koji bi me zadovoljio. Ovaj način prodaje udjela mi ne ostavlja mogućnost da to napravim. Stoga smatram da nas, osim što su nas pokrali lošim načinom bodovanja, premalom dividendom za tri godine zabrane raspolaganja dionicama te dodjelom udjela i onima koji su branitelji kao i moja pokojna baba koja je umrla pedesetih, netko #OOPS#no povlači za nos i #OOPS# u zdrav mozak a svi o tome šute. Pa #OOPS# vam materina lopovska, malo ste nas jebali nego nas trebate i potkradati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ta problematika sa fondom tj. nacinom isplate udjela nam je vec duze vrijeme poznata.ona nije dobra,tko nemora prodavati super,tko mora nema izbora,mora prihvatiti cinjenicu kakva je.Mozemo stvar okrenuti drukcije:na dan kad prodajes udjele vrijednost udjela moze biti 600 kuna,a na dan isplate 800 kuna.To znaci da netko i ne mora tako lose proci kako ti pises. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lipi pozdrav svima a posebno JPJ sa kojim se u potpunosti slažem čini mi se vrlo bitnim o ovoj još jednoj prevari prema braniteljima pisati i upozoravati.Čini mi se da se ovakvim načinom prodaje od branitelja pravi redikule i budale koji ne poznaju osnovne zakone trgovanja.Kod svake kupnje ili prodaje cijena se formira na dan te trasankcije to pravilo vrijedi i na našoj i svim svjetskim burzama osim za hrvatske branitelje koji su "glupasti".Meni osobno nije toliki problem u možebitnom gubitku novca već u podcjenjivačkom stavu prema braniteljima kao oni ništa ne kuže.Zbog navedenog se ne slažem sa ana656 već mislim das je nužno o ovom pisati i govoriti u svim prigodama ,čini mi se da je ovo podcjenivačko pravilo vezano jedino za branitelje jedino tako moguće promjeniti .Što se tiče raspodjele udjela i tu je došlo do štrašnih prevara istinskih branitelja.Samo jedan od tisuća primjera,žena čistila i kuhala kavu u policijskoj upravi i darovanoj joj status branitelja i 17 udjela,muž 1992 i 1993 proveo na prvoj crti u oslobađanju juga od Metkovića do Prevlaka,akcija Maslenica spajanje juga i sjevera Hrvatske i krvavo zaradia 7(sedam) udjela.Ovaj primjer mi se čini strašnim i zorno prikazuje svo poštenje današnje vlasti na čelu sa Jacom i djela braniteljskih udruga koje su vršile raspodjelu na ovako grozno nepošten način.Barem 150000 osoba je dobilo status branitelja i ne mali broj(5 godina puta 1 bod a da ni malim prstom nisu maknuli)udjela a da to realno nisu ni tražili.To im je darovano (a nama ukradeno) iz jedinoga razloga da postanu glaskačka mašinerija stranke na vlasti kupljena našim novcem.Ovo mi se čini i temeljnim razlogom što ova vlast sa dijelom kupljenih udruga ne dopušta ni u jednoj varijanti objavu falsficiranog i prepupanog registra hrvatskih branitelja,kojeh se pravi branitelj nema što stiditi i bojati!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

grgur je napisao:

opet provociraš kao da nam je malobriga pa nas dodatno pališ čovječe oladi tvoji me postovi sve više živciraju

 

nemoj govoriti u ime drugih govori u svoje ime ako ti smetaju moji postovi onda ih i nemoj otvarati već jednostavno zaobiđi

 

problematika je prava ja se smatram prevarenim u vezi ovih braniteljskih dionica zašto moram čekati 60 dana , zašto se na ivalidskim dionicama ne čeka toliko .

o pravim problemima treba konstatno pisati i raspravljati a ne natezati se i svađati oko kojekakvih gluposti

 

još jednom kažem zaobiđi moje postove ako ti smetaju

 

uf ne znam uopće zašto sam se spustio na tvoju razinu da se prepirem stobom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zar ti misliš da si jedino ti pametan i kompetentan da nam ukazuješ tko i kako nas potkrada svi mi to znamo samo ti stavljaš sol na ranu ako si pravi smisli nešto pametno da nam svima bude bolje nemam se namjeru prepirat s nikim čitat ću što i kad hoću i isto tako iznijet svoje mišljenje to je moje pravo ljutiš me jer razmisli malo o ljudima koji su MORALI prodat čuj da je moje dijete gladno dao bih sve da ga najedem ali istog trena prema tome razmisli kako bi ti bilo bojim se šta bi u svem jadu i muci tih hebenih 60 dana nekom od nas moglo ne daj Bože psat na pamet ne misliš o posljedicama i to me dovodi do ludila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Moj frend suborac već ima dvije godine čeka dionice. Sad će mu tražiti fol da fali neki papir i tako do u neizvjesnost. A ako ti što i dadu to ti neće biti ni za kruh. Ja sam dobio prije nekoliko godina dionice hotela Podgora i kKorčula vrijednosti (njihove) 20 000 kn a ne vrijedde ni 3500kn. Htio sam ih vratiti pa nek oni uživaju ili da mi da svoje Dropulićka, Radić i ostali u zamjenu. Uglavnom moj frend ništa od toga samo nas zajebaju i guštaju koliko nas budaletina ima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija