Jump to content

otpis poreznog duga


dado5

Preporučene objave

Godine 1999. kupio sam nekretninu (stan) na koji je razrezan porez 2000.g.Kako tada nisam imao novaca,a situacija oko financija bila je sve gora,rješenjem o razrezu poreza na promet nekretninama iz 2003.g koje nisam nikada dobio,počinje mi se porez odbijati na plaći od 6.mj 2004.g.Nezadovoljna dinamikom odbijanja poreznog duga od plaće Porezna uprava 2006.g donosi novo riješenje o ovrsi na koju sam se žalio i u žalbi naveo kako mi se moj porezni dug već odbija od plaće.Odgovor na želbu nisam dobio možda i zato jer sam u međuvremenu promjenio adresu stanovanja te mi nije nikada ništa uručeno.Od plaće mi se odbijalo do 2007.g kada je prema platnoj listi isplaćen dug prema Poreznoj upravi.Kako nie bilo nikakvih naknadnih obavijesti smatrao sam to rješenim.2010.g dobijam obavijest od policijske uprave radi zabilježbe ovrhe na motornom vozilu sa zabranom otuđenja.Nakon toga Poreznoj upravi upućujem zahtjev za otpis poreznog duga (kamate)na osnovu zastare,no odgovora nema već više od 3 mj.Zanima me dali uopće imam pravo na otpis poreznog duga (kamate) na osnovu zastare i koji su to rokovi,te u kojem roku je Porezna uprava dužna odgovoriti na moj zahtjev.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kamate se ne mogu otpisati ako je upisano založnoo pravo na nekretnini ili na pokretnini, čini mi se od početka 2009. godine, dakle nema zastare ako je iza toga datuma. odgovor na zahtjev porezna bi trebala dati u roku 60 dana, ali to nije praksa.

 

ako nije upisano založno pravo zastara na poreze je 3 (relativna) i 6 (apsolutna), a teče od 01.01. slijedeće godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se ne snalazim dobro u zakonima i propisima,molio bih vas da mi još rastumačite tu problematiku.Znači rješenje o ovrsi izdato je 03.2006. našto sam uložio žalbu a odgovor nisam dobio.Od plaće mi se odbijalo do 03.2007. Policijska uprava izdala je rješenje 06.2009 radi zabilježbe ovrhe na motornom vozilu a koje mi je uručeno 01.2010.Drugih saznanja nisam imao o mom slučaju pa sam podnio nakon toga zahtijev za otpis poreznog duga na koji nisam dobio odgovor.Neznam što mi je dalje za činiti te bih vas molio savjet.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

U telefonskom razgovoru djelatnik porezne uprave mi je rekao kako sam isplatio ono što su oni odredili,ali kako se i kamata u međuvremenu nakupila,a on će postupiti po rješenju na moj zahtjev za otpis dugovanja.Od porezne uprave još nema nikakvog odgovora.

Zna li netko što mi je za činiti dalje?Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija