Jump to content

prava za vrijeme otkaznog roka


dada01

Preporučene objave

dobio sam otkaz kao tehnološki višak i određeni otkazni rok koji moram odraditi.Za vrijeme otkaznog roka sam otišao na bolovanje,a sada je liječenje završeno i trbao bi se vratiti na posao a ostalo mi je još par dana otkaznog roka i razmjerni dio godišnjeg odmora.Molim vas da mi odgovorite dali mogu odmah početi koristiti godišnji odmor te poslije isteka prekinuti radni odnos a da ne gubim prava na burzi.Zatim vas molim da mi odgovorite dali mi poslodavac može reći da ne moram odraditi tih par dana i kako postupiti u tom slučaju ili što ako mi uopće zabrani pristup radnom prostoru i kako tada postupiti. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkazni rok za vrijeme bolovanja ne teče, odnosno otkazni se rok produžuje za onoliko koliko je trajalo bolovanje.

Možete koristiti godišnji odmor, ali naravno u dogovoru s poslodavcem - nikako nemojte samo na svoju ruku nakon bolovanja ne doći na posao misleći da koristite g.o., jer ukoliko o tome ne obavijestite poslodavca, može smatrati da se neopravdano niste pojavili na poslu i to ima svoje posljedice. Ukoliko se poslodavac složi da ostatak otkaznoga roka koristite g. odmor - nema problema i to neće utjecati na vaša prava na burzi (ovdje je riječ o poslovno uvjetovanom otkazu i u tome slučaju imate pravo na naknadu s burze). Poslodavac vam može reći da za vrijeme otkaznog roka ne trebate raditi - ali vam za to vrijeme svejedno mora isplatiti plaću. Što se tiče zabrane pristupanja radnom mjestu, ne znam o čemu je ovdje točno riječ, ali svakako vam se mora omogućiti da uzmete svoje osobne stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija