Jump to content

sporazumni otkaz cigo pomagaj;)


berny555

Preporučene objave

berny,

sporazumni otkaz ne postoji. Postoji sporazumnipRESTANAK ugovora o radu. Sporazum sam po sebi a ztako i po Zakonu o radu znaći da su se strane iz ugovora o radu sporazumjele da radni odnoss prestaje. Zakonodavac snatra sa ako si ti voljna prekunuti radni odnos(a ako se sporazumiš sa poslodavcem ,znaći da jesi)onda nema razloga da dobiješ beneficije kao što su otpremnina i naknada sa zavoda za zaposšljavanje. Nijeh Zakonodavac za radnika predviđe samo za slučajeva kada dolazi do OTKAZA radniku za koji on (radnik) nije kriv odnosno kada se otkaz dogodi protivno njegovoj volji.

Dakle ti bi se trebala sa poslodavcem dogovoriti da ti dade redoviti otkaz udovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga. On to međutim izbjegava zbog obveze isplate otpremnine ako si radila duže ud dvije cijele godine kod njega, pa stoga ide na sporazum. i se sa poslodavcem pokušaj dogovoriti i svakako probaj izbjeći taj sporazumni prekid radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija