Jump to content

Ovrha na račune


MiCh

Preporučene objave

Pozdrav

 

ukratko da objasnim situaciju. Danas nakon dva bezuspješna podizanja gotovine sa bankomata u banci mi je rečeno da je stigla ovrha sa općinskog suda u Bjelovaru za pljenidbu s tim da u banci neznaju ni koliki iznos,a ni zbog ćega se to radi.

Budući da ni ja nisam dobio nikakvu obavijest ili rješenje pa tako ni ja neznam o ćemu se radi zanima me da li se to smije i kakav je zakon u tom slućaju.

Napominjem da na drugom računu u drugoj banci imam novaca ali mi banka ne želi isplatiti jer su i oni dobili rješenje. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vrlo vjerovatno se radi o zadužnici koju ste negdje potpisali.kažu da se po novom zakonu ne smije ni zadužnicom uzimati više od 1/3 primanja, al koliko vidim u nekim slučajevima nije tako.zadužnica je inaće davala pravo plijenidbu svih sredstava sa svih računa bez ikakvog sudskog pšrocesa do potpunog podmirenja duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Vašem slučaju banka koja je dobila rješenje je obavjestila sve druge banke tako da imate blokadu i na tim računima.

Da ne znaju o čemu se radi to je istina, jer blokada ide preko sjedišta banke, pa ovi u poslovnici o tome ne znaju puno.

Svakako tražite od banke uvid o čemu se radi, barem o broju predmeta, jer čak i da se radi o novijoj ovrsi (ne preko 1/3 plaće), dosta banaka svejedno odmah skida sav novac).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo zahvaljujem na odgovorima

nakon nekoliko dana sam uspio djelomično doznati o ćemu se radi ali jos mi nije jasno kako to funcionira kod nas.

Uglavnom Zagrebački holding je našao neki dug iz 2002 god. i pokrenuta je ovrha na Općinskom sudu u Bjelovaru koji je izdao PRIVREMENO rješenje za pljenidbu tako da su sve banke blokirale račune.

E sad mi nije jasno kako je moguće da banke i sud ne obavještavaju o ćemu se radi nego samo blokiraju i to do pravomoćnog rješenja(koje će doći tko zna kad) 100%tnom invalidu koji prima isključivo invalidsku mirovinu i kako je moguće da sud izda rješenje na temelju odvjetnika Gradskog komunalnog koji je usput rečeno podnio ovrhu za pogrešan iznos,a i nakon što sam prije par dana uplatio dug sa svim kamatama i troškovima naravno da nisu još odblokirali račune.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija