Jump to content

molim hitno pomoć oko mirovine


darkoosijek

Preporučene objave

molim nekoga da mi pomogne

na 100% DR-bolovanju sam od 2008 godine, imam dnevnu bolnicu,ratni put,potvrdu o dragovoljstvu (preko 100 dana),izložen borbenom djelovanju, 3 puta bio na komisiji i odbijen (dva puta jer je falio ratni put).

Zadnji puta na komisiju predo dokumente u 12.2009 te me zvali 18.01.2010.

Nakon toga dobivam privremeno rješenje o profesionalnoj nesposobnosti i pravnik u hzmo mi kaže da mi je odobrena invalidnina i to je to!!!

Šta mi je činiti?

molim vas pomagajte, kome da se obratim?

 

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa sutra je radni dan.Sto ti taj pravnik u mirovinskom nije puno vise toga objasnio.Sutra mozes zvati besplatni broj u mirovinskom 0800 636363 od 08-16 ili 4891666 i na toim brojevima mozes dobiti bas sve informacije vezane uz tu problematiku.Otidi na internet stranicu MOBMS-a i tamo imas kontakt telefonske brojeve za branitelje.Zovi na sve strane i puno toga ces saznat.Sad citam na stranicama HZMO da svaki podrucni ured ima pravne savjetnike za stranke,otidi ponovo tamo ako treba. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na pitanje,da li sam bio kod pravnice u hzmo; jesam,bio sam i rekla mi je da je tako i da drugačije ne može biti.

Liječnička komisija u hzmo Osijek, koja je radila vojnu dokumentaciju je rekla da se neslužbeno, PREMA NAPUTKU?????, ne priznaju više nikakvi oblici vojne mirovine.

obratio sam se u min.branitelja u Osijeku i dobio odgovor da taj zakon JOŠ nije na snazi a da je ne vrijedi za stare zahtjeve već za nove ,predane iza 13.11.2009.

šta ću dalje????

pravnica je rekla da no priv rješenje nemam pravo žalbe već samo sudsku tužbu, ali mene brine di sam ja sada?????

imam dvoje djece i živimo sa -ničim....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako te pravnici u mirovinskom i ministarstvu branitelja nisu uspjeli uputiti sto da radis,sad stvarno ne znam tko bi onda to trebao,onda nam je drzava u banani.U Osijeku ima centar za psihosocijalnu pomoc braniteljima,probaj tamo.Nas uvazeni Mrljavac ti je susjed pa me cudi sto ti se nije i on obratio ujutro kad nam je obrisao jos jednu temu,valjda nije vidio tvoj poziv za pomoc.Treba iscrpiti sve mogucnosti prije tuzbe jer kad ih tuzis onda te oni smatraju slucajem na sudu.Jucer sam ti savjetovao da zoves centralne sluzbe u Zagrebu pa i MOBMS (i oni ti imaju telefone za pravnu problematiku od 08-16 svakim radnim danom)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nema vise vojnih mirovina,onda imas pravo na najnizu zagarantiranu braniteljsku mirovinu koja sada prema podacima mirovinskog zavoda iznosi 2306,56.Ona moze biti uvecana ovisno koliko si bio u domovinskom ratu(to mozes pogledati na stranicama narodnih novina,zakon o pravima hrvatskih branitelja br.174/04 sluzbeni dio).Ili si na bolovanju ili u mirovini,nemozes biti bez icega. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je tocno,ne moze se ostvarit braniteljska mirovina ako se ne uspune uvjeti a to su godine i staz.Pogrijesio sam u prijasnjem postu,oprosti.I dalje mislim da ne moze covjek biti bez icega ni bolovanja ni mirovine.Ovo mi stvarno nije jasno.Da bar ima netko sa slicnim iskustvom da se javi.Zao mi je Darka iz Osijeka i zelim mu puno srece da rijesi probleme.Ipak treba obratiti pozornost na clanak 21 zakona o pravima branitelja gdje pise da branitelj bez statusa HRVI ,a ide u invalidsku mirovinu ima pravo na ono uvecanje ovisno o vremenu provedenom u domovinskom ratu s tim da ta mirovina ne smije biti veca od mirovine koju bi imao da ima 40 godina staza.Pise da s statusom dragovoljca ima pravo na povecanje od 30%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još uvijek ne znam gdje sam, jučer-petak, nisam mogao na one brojeve nikoga dobiti pa ću probati u ponedjeljak,ujedno sam razgovarao sa nekim poznanicima koji se kreću u tim krugovima i rekli su mi da to moje privremeno rješenje nikako ne valja i da je to pogreška komisije koja je samo pogledala medicinu rada (jer sam radio kao zaštitar)i papir od očne bolnice (imam glaukom)i na osnovu toga je donešeno rješenje o priznavanju invalidnosti ali kao civila, a moje dokumente vojne,niko nije ni pogledao. Pravnica mi je rekla da je hzmo obavješten telefonski da više niko ne smije u vojnu mirovinu,tako da oni rade po sistemu-ako upali-upali.

Vidjet ću u ponedjeljak šta mi je dalje činiti ali svakako ću se javiti i od srca se zahvaljujem svima koji su sa mojim problemom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kod mene je slična stvar! Ja sam godinu ipo sređiva papire,ratne puteve itd. Sa 18 krenuo u rat napustivši srednju školu.Tek sam kompletira papire u 02.10g i preda ih.Pozvali me na komisiju i uopče ih nije zanima ni ratni put ni ostali papiri,jedino psihijatriski koji datiraju iz 95 do danas.Poslali me na neku komisiju rada di su mi oduzeli sve kategorije i B na osnovu ptspa.Inače sam posli rata o svom trošku završio prometnu školu.Taj papir sam odnija na mirovinsko da bi prije neki dan dobio profesionalnu nesposobnost i prijevremenu pomoć od 580 kn mjesečno i zaostatke za dva miseca.Pitao sam pravnicu koja je rekla da će mo se žaliti da prebace na opću jer je ovo prijevremeno rješenje pa nema žalbe..Jednostavno smo zakasnili jer je rok bija 21.11.09 a sad postoji samo opća i profesionalna nesposobnost.Sad sam trajno bez dozvole,12 dana kod doktora mjesečno već godinama a za pišljivi tisuću i nešto kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija