Jump to content

Odlikovanja


Bucimir

Preporučene objave

Slušam danas na javnoj televiziji,neznam da li je ta TV povlaštena kao mirovine hrvatskih branitelja, da je drug Josipović odlikovao neke istaknute antifašiste, kao npr. izvjesnog Fumića koji je početkom 2. svjetskog rata imao 10 godina, pa me zanima da li će taj isti predsjednik ove Naše, nažalost banana-države, odlikovati povodom Dana državnosti i nekog maloljetnog branitelja Domovinskog rata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dali če naše velike udruge ragirati na predsjednikovo izjednačavanje HRVATSKIH BRANITELJA I partizana koji žive i 70 god poslje rata i dalje glasaju za crvene jer su im oni dali sve dobro a mi tužikamo se sa državom oko naosnovnijih prava sa svojom izjavom o izjednačavanju mislim da je uvrijedio svakog poštenog Hrvatskog branitelja i da bi se konačno branitelji trebali ujedinit i zaštitit sebe i svoje obitelji jer polako ali sigurno komunizam se vrača a onda jadna nam majka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada hrvatski branitelji budu imali svoju stranku .

možda dobiju i predsjednika od kog će dobiti odličja.

smrću prvog Hrvatskog prdsjednik i hrvatski branitelji su izgubili političku zaštitu.

 

partizani imaju svoju stranku .

sdp, hsu ,itd. pa i hdz

imaju svog predsjednika države

i partizan (koji rođen u šumi i imao 2 do 3 godine kad je završio II svj.rat.)može dobiti mirovinu i odličje(fumić)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je bovu oni su svi isti malo ih drži do nas branitelja naša djeca i unuci neče sigurno primat mirovine kao njihovi potomci a depresivac konačno si i ti shvatio da nas j....ko kako hoče zato što smo razjedinjeni partizani su i 70 god poslje zajedno i znaju za koga če glasat dok mi kao bezglave ovce tumaramo u magli a tako če i ostati dok nepočnemo cijenit ono za što smo se borili a to je HRVATSKA slobodna a ne crvena,komunistička ipartizanska poz svim braniteljima i čuvao nas dragi bog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

smatram da mi kao branitelji iz Domovinskog rata nikad nismo imali nikakvu ni političku ni pravnu zaštitu, a o socijalnoj i zdravstvenoj bi se možda dalo raspravljat.

sve što smo imali je velika i masovna podrška našeg naroda 91, 92 i 95 godine a sad nemamo ni to.

obično se kaže da neke stvari u životu treba zaslužiti, a za neke se treba i izboriti.

koliko mi je poznato partizani imaju samo jednu udrugu, i još se bore za svoja prava, a mi ...

nadam se da ću doživjeti 2060.godinu, i da ću tad zaviriti u ZOPHBDR-a.

meni je bila čast braniti svoju domovinu, ne tražim niti mi trebaju neke zasluge, ali ako narodni zastupnici u Saboru donesu nekakav Zakon o mojim pravima onda očekujem da se ta prava provode i poštuju, i da oni koji su dužni i plaćeni za taj posao time i odgovaraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma možemo mi mlatit praznu slamu koliko hočemo na ovom portalu,ali da bi se išta napravilo nama treba VOĐA koji bi nas najprije ujedinio ali nisam siguran dali se je takav rodio a dok se rodi nas neće biti.Što se tiče partizana ti niću kao kukolj i za 100 god.će ih biti.Da smo mi barem približno jedinstveni kao oni nebi nam se ovo događalo 20 god. nakon krvavog rata.A u vezi izjednačavanja mirovina to je bar lako uzet će još 10% našima i evo za njih.Pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko me nije demantirao pa ću ipak morati sam sebe.Možda sam se prevario kada sam pisao da se nije rodio tko bi nas ujedinio,evo upravo sam pročitao "otvoreno pismo udruge HB 1990-1996" i to pismo mi daje nekakvu nadu da sam pogrešio.Trebamo dati punu podršku ovim dečkima jer oni su bar mi se ćini drugčiji od ostalih udruga,a možemo ju dati jedino učlanjenjem.

 

Aako nas ni oni ne uspiju ujedinit može to ućinit naša državna vlast(ako ostanemo bez posla tj.plaća,mirovina itd.itd.)

 

Sretan Vam dan državnosti RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

biti partizan to znači da ćeš živjeti ,barem 150 godina kavo je stanje sada..............

 

ovako............

 

ja imam namjeru, ako dobijem mirovinu, prijaviti se da sam i ja partizan i onda se nadam da ću poživjeti barem još 106 godina..................

 

ETO VAM BESPLATAN LIJEK ZA DUGOVJEČNOST............

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od kuda uopće nekome pravo da nas stavlja u isti koš sa partizanima. Zar su se oni borili za Hrvatsku? Da jesu ne bi bilo domovinskog rata ni nas branitelja. Kad će se konačno javno priznati da su se oni borili za j..... Jugoslaviju i neka svoja prava traže od Beograda. Hrvatsku smo stvorili MI i SAMO MI - hrvatski branitelji. Oni su samo paraziti koji se dobro snalaze kako u onoj državi tako i u ovoj našoj. S time što oni ovu državau nikad nisu smatrali svojom nego prizivaju petokraku po "kumrovcima", a naši branitelji koji rade i privređuju sve to moraju plaćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neki sa "visokih" funkcija se i zalažu da se izjednače prava partizana i hrvatskih branitelja, kao da su pri tom zaboravili da se iz jednog takvog "antifašističkog, partizansko-komunističkog pokreta" izrodila (uz veliku potporu jednog "diktatora" iz Kumrovca - a svi znamo na koga mislim) i JNA, a koja je počinila veliko zlo RH (ubojstva, ratni zločini, razrušeni domovi, prognanici te okupacija RH tijekom Domovinskog rata) kao što je počinila zločine i u nekim drugim republikama, a sada državama bivše SFRJ.

 

Ponešto od zalagatelja takvih ideja (izjednačavanje prava branitelja i partizana) od strane jedne osobe sa najviše funkcije se može pročitati i ovdje.

 

Ali, nije tu ništa čudno, a obzirom da je spomenuti bio član Saveza komunista od 1980. do 1994. g.

 

Smrt fašizmu (a nama kako bude - bit će).

 

http://www.youtube.com/watch?v=uBM-OqmkVUI

 

 

 

 

 

_

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drage kolege ne znam možda se već ponavljam s ovim ali evo čisti primjer kako neke nas branitelje odlikuju, ja sam naime ranjen 91' godine i priznato mi je 40 posto invalidnosti...za kako piše u Narodnim novinama, teško ranjavanje u domovinskom ratu dobiva se "Red hrvatskog križa"....naravno tražih ja to odlikovanje kad se već "nitko ne može sjetiti"..i tako ja počevši od svoje policijske postaje kojoj sam pripadao, pa do policijske uprave, pa do Mupa-a na kraju završih na telefonu kod neke vrlo uljudne gospođe u kabinetu kod sad već bivšeg predsjednika...i objašnjavao ja njoj i ona meni i sve stoji i sve po zakonu ali nema kolajne i slikaj se....eto toliko o dodjeli odličja...a kako onda da tražim odličje koje isto me tako pripada a to je "Spomenica domovinske zahvalnosti" koja se dodjeljuje za 5,10,15,20 godina časne i uzorne službe.Još jedan primjer kad sam se već raskukao...kad sam odlazio u mirovinu 2008.godine mogao sam dobiti svoju policijsku značku , kao spomen značku u nekom drvenom okviru za uspomenu i dugo sjećanje...evo još uvijek ja to čekam i nikako dobiti...toliko o ažurnosti i brizi za umirovljene invalide, policajce, branitelje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako ti je to moj kolega kako bi mogli odlikovati tebe? kad su ta odlikovanja morali dobiti oni koji prve linije vidjeli nisu. Oćito nisi čuo kako su se odlikovanja dijelila za zasluge mirne integracije Vukovara i tog dijela RH, na domjenku u čast zaslužnima bili su samo tkz.oni na višem nivou a od onih koji su bili na samom terenu vrlo malo. A također je odlikovanja trebalo spremiti za nazovi partizane jer su do sad dobili premalo. Što se tiče policijske značke sam moraš pisati zahtjev u svojoj PU i moraš čekati dosta dugo znam iz svojeg iskustva. Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili. :misli::misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija