Jump to content

Ugovor o darovanju,dosljednost ili ...


abiba

Preporučene objave

Živim u obiteljskoj kući već 50 godina s tetom i svojom obitelji.Teta živi na katu ja u prizemlju kuće. Kuću je gradio moj otac zajedno s sestrom(mojom tetom), ali nije se upisao u zemljišnje knjige zbog vjere u odnose sestra-brat itd. Znači cijela kuća govori na moju tetu koja ima i unuka ali on ne živi s njom (jedini nasljednik nakon njezine smrti). Teta je Ugovorom o darovanju prenjela prizemlje kuće na mene (svoju nećakinju) ovjerli smo kod javnog bilježnika, oslobođena sam poreza jer mi je to prva nekretnina itd.,ali u Ugovoru su navedeni kvadrati prizemlja i hektri dvorišta a ne omjer 1/2 kuće kako je u zemljišnim knjigama, pa se nisam uspjela upisati. Novaca nemam za etažiranje kuće. Njezin unuk apsolutno ne brine o njoj, ne pojavljuje se 2 godine, samo čeka papire da se nakon njezine smrti uknjiži. Šta da ja radim? Kako da se uknjižim u zemljišnje knjige? Kada ona umre cijela kuća će glasiti na njezinog unuka koji nema mrve suosjećanja prema nikome, šta će biti s mojom Ugovorom o darovanju? Da li se može osporiti njegovo nasljedstvo ako nije uopće brinuo o baki? Kada nastupa dosljednost i kakva su tu moja prava?

Znači, 50 godina živim na toj adresi zajedno s tetom, nisam uknjižena ( ne mogu računati da ona ponovno nešto potpisuje jer ona je svoje obavila što je morala-ugovor o darovanju),

lijepo molim za savjete šta da se radi? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija