rango objavljeno: 12. srpanj 2010. objavljeno: 12. srpanj 2010. Poštovani, zamolio bih vas ako može savjet...situacija je slijedeća: Htio bih legalizirati kuću koju sam kupio prije dvije godine od jedne stare gospođe. Kuća je sagrađena 80-ih pa podliježe građevinskoj dozvoli. E sad, između ceste i moje parcele proteže se komadić placa (traka 2x14m širine) koji je na 10 osoba. Znači nemam izlaz na cestu i samim time nema šanse da dobijem građevinsku. Što se tiče ostalih uvjeta sve je OK. Što je u ovom slučaju najpametnije napraviti, i dali je olakšavajuća okolnost što se nitko nije javljao 30g. u vezi tog komadića zemlje, a bivši vlasnik ga je uredno koristio kako bi došao do asvaltirane ceste. Čak mislim da je i ograda na tom komadiću. Hvala velika unaprijed na odgovorima. Citiraj
rango odgovoreno: 13. srpanj 2010. Autor odgovoreno: 13. srpanj 2010. Zar nitko da pomogne savjetom? Ajde ljudi please! Citiraj
ude odgovoreno: 14. srpanj 2010. odgovoreno: 14. srpanj 2010. Poštovani ! Najprije pokušajte od vlasnika kupiti taj komadić .To bi bilo najjednostavnije . Ako vlasnici ne bi bili voljni tada bi mogli tražiti sudskim putem pravo služnosti puta.Ako je kuća manja od 400 m 2 brutto površine tada bi mogli pokrenuti postupak utvrđivanja izvedenog stanja . Za takav objekat Vam ne treba građevinska dozvola već samo rješenje o izvedenom stanju . Prijekt izvedenog stanja treba biti sačinjen od ovlaštenog arhitekte ili druge ovlaštene osobe . Detaljne informacije dobiti ćete u uredu za urbanizam . Prije dobivanja rješenja trebate platiti komunalni doprinod ,koji varira od grada do grada , vodni doprinos i kaznu u visini 50 % od redovnog komunalnog doprinosa . Objekt je moguće legalizirati ako se nalazi u građevinskoj zoni. Pozdrav ! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.